Au organizat în avans un ultim Crăciun pentru un copil bolnav de cancer

Au organizat în avans un ultim Crăciun pentru un copil bolnav de cancer

Moş Crăciun a venit mai devreme cu două luni într-un oraş din Canada, într-o iniţiativă a comunităţii locale, care a vrut să se asigure că simpaticul Evan nu va rata luminiţele şi magia sărbătorii de Crăciun.

Evan Leversage din orăşelul St. George din provincia canadiană Ontario a fost diagnosticat, încă de la vârsta de doi ani, cu un cancer cerebral inoperabil. În septembrie, părinţii lui au primit vestea tristă că tumoarea s-a extins, iar micuţul s-ar putea să nu mai prindă Anul Nou, în ciuda faptului că a fost supus unor tratamente agresive, care însă i-au afectat şi vederea, şi vorbirea. Pentru că Evan avea o listă pe care şi-a pus ultimele dorinţe, mama acestuia, Nicole Wellwood, a decis să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a i le îndeplini. Printre acestea se număra o vizită la cascada Niagara, vizionarea unui film, să meargă la restaurantul lui preferat şi să mai sărbătorească măcar o dată Crăciunul. Astfel, la mijlocul lui septembrie, şi-a invitat pe Facebook câteva rude şi prieteni să participe, la o petrecere de Crăciun, organizată în avans special pentru el. Aceştia au răspuns afirmativ fără să stea pe gânduri.

Cu toate acestea, mama băieţelului în vârstă de şapte ani refuză să îşi piardă speranţa. "Miracolul nostru de Crăciun se va împlini atunci când Evan va apuca să aibă două Crăciunuri într-un singur an!", a spus aceasta.

7.000 de oameni i-au fost alături

Mai mult, invitaţia postată pe Facebook a fost redistribuită de mii de persoane pe reţeaua de socializare, iar pe lângă familie, prieteni şi vecini, numeroşi străini şi‑au anunţat prezenţa. Aşadar, potrivit , în loc de o petrecere restrânsă, la eveniment au ajuns, nu mai puţin de 7.000 de oameni, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să redea atmosfera Crăciunului, ca să îl facă fericit pe puşti, care a fost tot numai un zâmbet. O fanfară a dat startul unei parade cu 25 de care alegorice prin centrul oraşului, iar străzile au fost împodobite cu luminiţe colorate. La casa lui Evan a fost adusă şi o maşină de făcut zăpadă artificială şi şi-a făcut apariţia chiar şi Moş Crăciun, care l-a plimbat pe Evan cu sania, în aplauzele invitaţilor. Oamenii au reuşit chiar să strângă şi 30.000 de dolari pentru părinţii lui, ca să-i poată astfel îndeplini toate dorinţele.

Sursa: libertatea.ro

Foto: huffpost.com, nationalpostcom.files.wordpress.com

Adaugă comentariu