Imagini sfâșietoare, copiii din Siria cer ajutor prin intermediul jocului Pokemon Go

Imagini sfâșietoare, copiii din Siria cer ajutor prin intermediul jocului Pokemon Go

Imagini cu mai mulți copii din Siria care arată fotografii cu Pokemon, într-un apel ca oamenii să vină și să îi salveze, au fost distribuite de The Revolutionary Forces of Syria Media Office pe rețelele de socializare.

Imagini cu micuții înspăimântați de soarta lor s-au împrăștiat rapid pe Internet. Pentru a-i face și pe jucătorii de Pokemon Go să își întoarcă privirea către situația lor dramatică, copiii sirieni au pozat cu foi pe care apar Pokemoni și cu mesajul: "Sunt aici, vino și salvează-mă."

Semnele arată și orașul sau cartierul în care se află fiecare copil – “Locuies în Karf Nabl, zona Aleppo. Vino să mă prinzi“, ”Sunt un Pokemon în Idlib din Siria, ai vrea să vii să mă salvezi?”, ”Mă aflu în Kafrnabol, în zona Idlib, vino să mă gașești”.

"Am vrut să atragem atenția asupra condițiilor în care trăiesc copiii din zonele asediate și aupra suferinței sirienilor care sunt atacați și omorâți din cauza regimului lui Assad (președintele Siriei n.r.) și al aliaților", a declarat un reprezentant al proiectului.

Potrivit organizației Salvați Copiii, în Siria, mai mult de un sfert de milion de copii trăiesc cub asediu. Organizațiile de ajutorare spun că această situație este cel mai mare dezastru al vremurilor moderne.

Foto: stirileprotv.ro ,telegraph.co.uk

Adaugă comentariu