Rețetă Andreea Raicu: Cea mai aromată supă cremă de dovleac
- 2021-11-08
- 3220
Dovleacul este ingredientul vedetă tot sezonul de toamnă, exploatat în cele mai delicioase rețete. Eu coc o cantitate mai mare în weekend și folosesc pulpa în tot felul de rețete: de la terciul pentru mic dejun, până la cheesecake sau smoothie-uri după antrenamentele de la sală.
Pe lângă aroma și gustul puternic, dovleacul are și numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește vederea, are un conținut scăzut de calorii, ajută le menținerea sănătății inimii noastre și previne apariția ridurilor.
Supa cremă de dovleac reprezintă o noutate pentru mulți dintre noi, dar ținând cont de beneficiile sale și rapiditatea cu care se prepară, eu zic că merită o șansă. Ce zici, o încerci?
Ingrediente pentru supa cremă de dovleac:
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi
1/2 linguriță de boabe de coriandru
1 linguriță de chimen macinat
1/2 linguriță de nucșoară
1 kg de dovleac
2 cartofi mici
1 litru de apă, sau supă de legume
Semințe de dovleac și cimbru, pentru decor
Mod de preparare:
Încălzește uleiul într-o tigaie și călește ceapa tocată timp de 2 minute. Adaugă usturoiul, boabele de coriandru, chimenul și nucșoara.
După 1 minut, adaugă dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi, cartofii cuburi și apă. Lasă supa să fiarbă la foc mic, timp de 30 minute.
Pune supa într-un blender și mixeaz-o. Asezonează cu sare și piper.
Sursa: andreearaicu.ro