Mama care și-a pus fiul de 5 ani să adune gunoi pentru bani. E impresionant din ce cauză a acționat astfel!

Mama care și-a pus fiul de 5 ani să adune gunoi pentru bani. E impresionant din ce cauză a acționat astfel!

O mamă din Thailanda, Nuttanitcha Chotsirimeteekul, a impresionat sute de mii de internauți după ce a postat pe pagina sa de internet un video în care băiețelul ei de 5 ani adună gunoi. Femeia a acționat astfel dintr-un anumit motiv.

Într-o zi băiețelul ei a zis că nu mai vrea să meargă la grădiniță și că s-a săturat să mai învețe. Atunci mama a luat o decizie cel puțin ciudată pentru mulți dintre părinți. Nu a strigat la el, nu l-a forțat să meargă la grădiniță, ci i-a zis că azi va merge la muncă, să adune deșeuri pentru a câștiga bani. Băiețelul a acceptat bucuros propunerea.

După o zi întreagă de muncă băiețelul a reușit să adune doar 3 kg de plastic și l-a vândut pentru 50 de thai baht (circa 1,30 euro). Copilul era foarte obosit căci muncind a mers circa 2 km pe jos și i-a propus mamei sale să meargă spre casă cu autobuzul. Atunci mama i-a zis că trebuie să cumpere bilet la autobuz și că are nevoie de 80 de thai baht. Băiețelul a înțeles că nu are acești bani. Iar când mama i-a propus să mai adune plastic pentru a câștiga bani de bilet el a zis că mai bine merge pe jos acasă.
 

Peste o perioadă copilul i-a zis mamei sale că vrea înghețată. Atunci femeia l-a informat că aceasta costă 70 thai bat. „Ne ajung banii pe care îi avem?”, l-a întrebat ea. „Nu ne ajung și nu mai vreau înghețată!”, a răspuns băiețelul.

Ajunsă acasă mama l-a ajutat pe copil să ajungă la concluzia că fără cunoștințe banii se câștigă foarte greu, iar frecventarea grădiniței și apoi a școlii îl va ajuta să obțină multe cunoștințe utile care îl vor ajuta apoi în viață.

Mama a împărtășit această istorie cu mii de internauți, inclusiv a postat un video unde băiețelul  răspunde la o întrebare foarte importantă: „Tu vrei să lucrezi sau să mergi la școală?”, atunci copilul a strigat: „Vreau la școală!”.

Experiența este cel mai bun învățător!

Vedeți mai jos un video cu istoria micuțului și a mamei sale înțelepte:

 

Foto: facebook.com/spromsri

Adaugă comentariu