Moldoveanca mamă de tripleți, care locuiește în Cipru și are câștiguri frumoase datorită croitoriei

Moldoveanca mamă de tripleți, care locuiește în Cipru și are câștiguri frumoase datorită croitoriei

Îi zice Eugenia Untilov . De 2 ani și 7 luni este mămică de tripleți  - are două fetițe și un băiețel - Emily, David și Evelyna. Locuiește cu soțul de 9 ani în Cipru, tot acolo și-a născut și copilașii. Ne-a interesat această mămică după ce a recunoscut că în ciuda faptului că are trei pici mici ea mai și coase haine, astfel contribuind la bugetul familial. Ne-am propus să-i aflăm secretul: cum face față la toate grijile casei și reușește și să producă niște costume minunate. Iar în articol veți putea vedea și creațiile acestei mămici active.


 

De croitorie și coasere mă ocup de 5 ani (de când m-am angajat la magazinul „Vestiario”) ce-i drept că după studii am lucrat un an și la fabrică, dar ... nu este locul meu, adică nu-mi place să cos zi de zi un singur detaliu. Iar Vestiario este un magazin unde se vând și se închiriază haine cu tematici precum: carnaval, teatru, dans etc.

Până la sarcină am lucrat în magazin, dar acum lucrez de acasă. Sunt lucrări care le gândim noi - eu cu șeful sau lucrări de la clienți. De croit la fel, uneori croim împreună, uneori croiește șeful singur, iar uneori eu.  

Cat timp îmi trebuie ca să fac o unitate? Contează foarte mult de model, de materiale ... Poate să fie ca o singură fustă să o fac în 6-7 ore, dar poate să fie astfel ca în 6-7 ore să faci 10 fuste .


Ca mamă de tripleți, de când s-au născut copiii am încercat să mă organizez ca să reușesc să le fac pe toate. Nu-i ușor, dar nici imposibil. Ajutor nu avem, doar soțul seara după lucru. Acum copiii sunt măricei, de la 2,1 ani merg la grădiniță. Astfel am și eu mai mult timp liber și de cum au făcut copii 2,2 ani am început din nou activitatea mea de până la sarcină, dar de acasă. Astfel este mult mai ușor pentru mine căci reușesc să cos, să fac de mâncare, curat. Iar atunci când copiii sunt acasă nu este nevoie să mă învoiesc de la șef. Aș vrea să precizez că inclusiv deseori cos împreună cu ei când sunt acasă, le dau și lor material, un creion, și au ocupație - încearcă să mă copieze pe mine. Îi văd cum stau și mă pândesc când nu sunt eu la mașina de cusut, fug ei repejor și încearcă să facă ceea ce fac eu, dar evident că mașinile nu lucrează.


Ce ține de prețuri pentru lucrări, noi suntem peste hotare și evident că prețurile se iau după salariile de aici. Contează ce model, dar prețurile sunt începând de la 10 euro. Ca să repari haine sau să modelezi la fel contează ce anume vrea clientul. Poți să scurtezi o pereche de pantaloni cu 5 euro, dar poate să fie și 10 euro. Uneori fac mai mulți bani decât un salariat. Ca să fie mai clar, explic: șeful îmi dă comanda și mă plătește per unitate făcută, eu nu-l întreb câți bani ia el pe aceasta. Eu nu mă complic mult să caut clienți, deoarece și așa am foarte mult de lucru.

Acum în orice țară sunt cei mai căutați meseriașii, și ca mamă care are 1 copil 2 , 3 , 4 ... evident că nu prea poți să ai un program de lucru stabil dacă nu ai ajutor. Cel mai ușor poți să câștigi bani de acasă, alături de copii, dacă știi să coși, împletești, croșetezi, brodezi sau alte îndeletniciri hand-made.

Copiilor la fel le cos haine, dar de multe ori le cumpăr lor haine și ca să mă asortez si eu cu ei mie mi le cos.

Exemplele din imagini sunt cusute pentru carnaval. Pe 18 februarie a fost carnaval în Cipru, iar în această perioadă avem câștiguri mai mari pentru comenzile făcute de clienți.

 

 

Aici fusta are 1.5 m, am cusut-o de la ora 8 până la 15 și am primit pentru lucru 40 de euro.

 

Atunci când am început să învăț această meserie nu-mi plăcea, o făceam de dragul mamei. Dar acum îmi dau seama că poate a fost cea mai bună alegere. Iubesc ceea ce fac, îmi place să cos și în orice țară vei găsi de lucru cu această meserie. Nu mori de foame niciodată dacă știi să coși și iubești ceea ce faci.

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu