O moldoveancă și-a vândut mașina și alte lucruri de preț și a început călătoria înconjurul lumii

O moldoveancă și-a vândut mașina și alte lucruri de preț și a început călătoria înconjurul lumii

Atunci când spunem înconjurul lumii pentru mulți pare a fi un vis greu de realizat sau un termen legat de lumea irealului. Nu și pentru moldoveanca Natalia Ciobanu, care și-a vândut averea agonisită de o viață și la începutul anului 2019 a început să facă înconjurul lumii.

Călătoriile sunt una dintre cele mai mari pasiuni ale moldovencei Natalia Ciobanu, dar și momentele care îi aduc cea mai mare satisfacție. Din acest motiv, plină de curaj și entuziasm, Natalia Ciobanu și-a luat inima în dinți și a hotărât să marcheze anul 2019 cu o călătorie în jurul lumii.

Pentru început moldoveanca a creat un grup de Facebook, care l-a intitulat „MOLDOVA around the world”, acolo aceasta publică experiențele sale din călătorii, interacționează cu moldovenii din întreaga lume, încurajează oamenii să iasă din zona lor de confort și să înceapă a călători, dar și face schimb de idei cu alte persoane.

„Acest grup este creat pentru a împărtăși călătoria mea în jurul lumii care începe în ianuarie 2019 aici cu voi, pasăre călătoare -  persoane care, ca mine, manifestă curiozitate din plin şi se bucură de orice călătorie.

Precizez că şi voi puteți posta aici pentru a îmi da idei şi sugestii pentru această călătorie dar şi pentru a ajuta persoanele cu idei bune”, scrie Natalia Ciobanu.

 

Probabil v-am făcut curioși și vă întrebați de unde are resurse financiare pentru a călători și dacă moldoveanca are un plan exact al călătorii sale în jurul lumii.

„M-am hotărât, din capriciu: viața e scurtă şi ar trebui de trăit din plin. Am luat de la lucru un an sabatic, am făcut ceva economii, am vândut mașina, haine, pantofi și bijuterii pentru a crea resurse suficiente pentru a călători un an întreg.

Zic „la revedere” zonei mele de confort și încerc să explorez alte părți ale sufletului meu... Caut doar pozitivitate şi energie optimală”, mărturisește moldoveanca.

 

Prima călătorie a început-o din Franța, acolo unde Natalia este stabilită de ceva vreme, către America de Sud. Tot ce și-a luat moldoveanca cu ea a fost un bilet „tur”, un card bancar, un pașaport și gențile ce le vedeți în fotografia de mai jos.

„Iată și momentul mult așteptat: să înceapă aventura! După un cocktail de emoții si frământări, e timpul să îmi iau zborul spre Argentina - prima destinație. America de Sud e primul continent cu care începe Aventura”, povestește Natalia.

 

Unul dintre obiectele de nelipsit din micul bagaj al Nataliei este și drapelul Republicii Moldova pe care îl afișează aproape în toate fotografiile realizate de-a lungul călătoriei. Nu se știe exact cât o să dureze călătoria curajoasei moldovence, dar noi îi dorim doar emoții pozitive și experiențe de neuitat. Pentru a urmări toate aventurile Nataliei Ciobanu alăturați-vă grupului de pe Facebook.

Printre țările vizitate de Natalia de la începutul anului până la moment sunt: Bolivia, Chile, Argentina.

Foto: facebook.com

Adaugă comentariu