Poveste adevărată: În inima ei s-a găsit loc şi pentru copilul amantei

Poveste adevărată: În inima ei s-a găsit loc şi pentru copilul amantei

Tatiana s-a căsătorit devreme, abia terminase liceul. Îl cunoştea pe Victor, viitorul soţ încă de pe băncile şcolii, aşa că nu înţelegea la ce bun să tărăgăneze. Aproape toţi s-au bucurat: tata pentru că împinge prima piatră din casă şi o dă pe mâini bune, iar surorile şi fraţii mai mici pentru că bugetul familiei urma să fie împărţit nu la cinci, ci deja la patru copii. Şi doar mama a plâns, când fiica mai mare i-a spus că duminică vine Victor s-o ceară de mireasă. S-a conformat, dar a rugat-o să nu renunţe la visul de a urma o facultate şi să nu se grăbească cu copiii...

Au jucat o nuntă frumoasă la finele verii, iar în septembrie tânăra familie s-a stabilit cu traiul în capitală: Tatiana voia să urmeze studiile la un colegiu, iar Victor îşi găsise de lucru în cadrul unei companii de construcţii. Timp de trei ani au trăit cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor de cuplu. Deşi Victor nu câştiga mulţi bani, salariul lui le ajungea pentru cheltuielile curente, dar şi pentru petreceri şi ieşiri în oraş cu prietenii. Peste trei ani s-a născut primul copil – o fetiţă, aşa că tânăra mămică a renunţat pentru o perioadă la studii. Odată cu naşterea copilului au apărut şi primele probleme financiare. Astfel, au aşteptat până când copilul a împlinit vârsta de un an şi jumătate, ca să îl poată înscrie la o grădiniţă-creşă, iar Tatiana şi-a găsit un post de lucru. Nu era foarte bine plătit, dar problemele se mai aplanseră un pic… până în momentul când femeia a rămas însărcinată cu al doilea copil. Deşi, iniţial au discutat despre o eventuală întrerupere de sarcină, până la urmă s-au răzgândit. Îşi doreau cu ardoare un băieţel, însă peste nouă luni, în familia lor s-a născut încă o fetiţă.

După ce Victor a fost concediat, au început adevăratele probleme...

Din păcate, la scurt timp după naşterea celui de-al doilea copil, Victor a fost concediat. Atunci au început adevăratele probleme. Tatiana a pierdut laptele şi a început să o hrănească pe mezină cu formule de lapte din comerţ, copiii se îmbolnăveau des, iar bani nu le ajungeau practic pentru nimic. Timp de un an, au schimbat câteva chirii în căutarea uneia mai ieftine. Totuşi, certurile dese, răceala şi cuvintele grele pe care şi le-au aruncat în momentele de supărare şi-au spus cuvântul. Pentru că nu îşi putea găsi un alt loc de lucru în Moldova, Victor şi-a încercat norocul în Federaţia Rusă. Situaţia financiară începu să se redreseze. Au cumpărat un apartament în rate, o maşină. Şi doar partea sentimentală rămase la fel: certuri şi conflicte la tot pasul. Aşa au dus-o vreo 4 ani.

Între timp, Tatiana şi-a încheiat studiile la colegiu, a înscris-o şi pe cea mică la grădiniţă şi a revenit la primul său job. Cu Victor ajunse să comunice doar pe teme ce ţineau strict de familie şi educaţie. Nu înţelegea când mai exact s-a produs ruptura dintre ei doi, dar nici nu încerca să găsească răspuns la întrebare.  Se pare că îi aranja pe ambii formula de convieţuire de trei luni împreună (cât timp Victor era în ţară) şi trei luni separat (perioada când Victor pleca la muncă în Federaţia Rusă).

Ieri am născut un băieţel. L-am lăsat la Maternitatea Nr. 1

Şi iată că într-o zi, Tatiana primeşte un mesaj de la un număr necunoscut. “Ieri la ora 9 seara am născut un băieţel. Este copilul lui Victor. L-am lăsat în maternitatea nr. 1. Nu sunt căsătorită şi nu mă pot întoarce cu el acasă.” A simţit că o apucă leşinul. Nu, nu din cauza că soţul i-a fost infidel, ci la gândul că nu departe de ea, un prunc abia născut a rămas singur pe lume. A sunat imediat pe numărul de telefon de la care a primit mesajul, însă telefonul era deconectat. Atunci a rugat şeful să îi permită să plece mai devreme acasă pe motiv că se simte rău şi a “alergat” într-un suflet la maternitate. După ce a colindat toate secţiile maternităţii, într-un târziu l-a găsit pe copil. În drum spre maternitate şi-a tot stors creierii cum să se prezinte surorilor medicale. Din fericire, femeia de la post a primit-o ca pe o rudă apropiată de-a lăuzei. Aşa că, după ce a certat-o un pic pentru că nu a educat cum se cuvine fata, i-a oferit fără să-şi de-a seama, toată informaţia despre cea care posibil să fi fost amanta soţului ei. Informaţie ce a condus-o direct la copil. Acolo pe Tatiana o aştepta o imagine cu totul dezolantă. Un nou-născut care semăna enorm cu prima ei fetiţă, plângea. Era atât de firav, fapt confirmat şi de eticheta de pe mână unde scria că la naştere băieţelul a cântărit 2400 gr. Copilul acesta avea nevoie de îngrijire şi dragoste… Când l-a luat în braţe a simţit că nu va putea să-l lase. Ştia deja ce trebuie să facă. A făcut o poză copilului, a plătit asistenta medicală să aibă grijă de el cât timp se află în maternitate şi fără a pierde un minut a mers acasă la tipa care l-a abandonat. Aceasta s-a dovedit a fi o studentă în ultimul an, care pe perioada ultimelor luni de sarcină închiriase o garsonieră la periferia oraşului. Tatiana nu a vrut să despice firul în patru pentru a afla de unde şi de cât timp este amanta lui Victor. O interesa ce vrea să facă cu copilul. „Nimic”, a fost răspunsul. Nu avea nevoie de el. Planifica să meargă în una din următoarele zile să scrie un refuz, astfel ca băiatul să poată fi adoptat.

Reacţia soţului a uimit-o!

Acasă a ajuns târziu. Între timp, Victor luase fetele de la şcoală şi grădiniţă şi tocmai se pregătea să îi reproşeze faptul că a revenit atât de târziu acasă, dar a tăcut când i-a văzut privirea. Au cinat în tăcere şi după ce fetele au mers în camera lor să se joace, Tatiana i-a arătat mesajul, apoi poza copilului. Reacţia lui a întristat-o, dar şi a amuzat-o în egală măsură. A întristat-o pentru că abia atunci a văzut adevărata faţă a celui care îi era soţ în acte şi a amuzat-o faptul că un om în toată firea, prins în flagrant poate să se comporte asemeni unui băieţaş. La început a negat, apoi a strigat la ea şi a numit-o cum i-a venit lui pe limbă, însinuind că din cauza ei, s-a întâmplat totul. Cel mai mult însă a mirat-o reacţia lui când i-a spus că vrea să aducă acest copil acasă şi să îl crească împreună cu fetele ei. Victor i-a declarat că în acest caz, va pleca el. Şi a plecat, dar nu înainte de a da acordul din punct de vedere legal, ca să-l aducă pe micuţ acasă.

Din ziua când şi-a luat angajament pentru acest copil, viaţa Tatianei s-a schimbat radical. Ştia că îi va fi foarte greu fără salariul soţului, de aceea a rugat şeful să îi mărească numărul de ore la serviciu, astfel încât să poată câştiga suplimentar. Între timp, a chemat-o pe mama să locuiască la ea şi s-o ajute cu micuţul până acesta ar fi putut să meargă la o creşă.

Deşi îşi făcea griji că nu se va descurca financiar, cea mai dificilă a fost partea emoţională, când trebuia să explice tuturor care o cunoşteau de ce a decis să înfieze acest băieţel. Le spunea că din considerentul că seamănă mult cu fiica mai mare. Şi doar mama ştia adevărul.

Şi-a găsit echilibrul în viaţă...

Pe Victor nu l-a mai văzut din ziua când a plecat. Auzise între timp, că s-a căsătorit de două ori deja, ultima soţie fiind o rusoaică de prin nordul Rusiei. În schimb, a întâlnit-o de câteva ori absolut “întâmplător” pe mama copilului ei. La început se făcea că nu o vede, însă când întâlnirile lor s-au înteţit, Tatiana a mers direct şi a întrebat-o ce doreşte. Ca şi prima dată, tipa i-a răspuns că “nimic”. Era doar curioasă să îşi vadă “fiul”. I-a spus să nu îşi facă griji, pentru că între timp, s-a căsătorit, a născut încă un băieţel, iar soţul ei nu ştie nimic despre trecutul ei. Pur şi simplu, instinctele materne întârziate o mânau să vadă ce face primul ei copil din flori. După acea discuţie nu a mai văzut-o.  

Astăzi, Tatiana şi-a găsit echilibrul în viaţă. Are trei copii sănătoşi şi deştepţi. A avansat la locul de muncă, astfel că îşi poate permite să le ofere copiilor mai mult decât strictul necesar, a cunoscut un bărbat care ştie cum s-o facă fericită, dar cel mai important, are credinţă în Dumnezeu şi ştie că de acum înainte totul va fi bine.

 

Foto simbol: gopsy.ru

Adaugă comentariu