Povestea familiei de moldoveni care după 7 ani de încercări au conceput absolut natural tripleți

Povestea familiei de moldoveni care după 7 ani de încercări au conceput absolut natural tripleți

Ala Colesnic din Susleni, Orhei, are 31 de ani și acum 4 luni a devenit mamă a 3 copii odată. Familia sa cu tripleți este una dintre cele 6 familii selectate pentru a beneficia de un act de caritate la evenimentul nostru anual – Crăciunul Copiilor, care de această dată va avea loc pe 15 decembrie la Palatul Republicii.

În continuare vă propunem să vedeți istoria apariției celor 3 copilași în familia Colesnic și cum se descurcă chiar din spusele mămicii, care ne-a răspuns la întrebări mult după miezul nopții și destul de scurt din lipsă de timp și din cauza oboselii.

Au fost 7 ani în care nu am putut rămâne însărcinată. Au fost mai multe vizite la medic la care într-un final să aflu vestea cea mare - a fost pe cale naturală, dar de la Dumnezeu. A fost un șoc frumos când am aflat că sunt tripleți și am avut susținerea familiei și a celor din jur, fiind numită mamă eroină.

Sarcina a decurs foarte bine fără probleme și la termenul de 35 de săptămâni pe data de 11 iulie la spitalul nr.1 din Chișinău s-au născut copiii pe nume Eliza, Răzvan și Victoria, perfect sănătoși, prin cezariană.

Acum avem 4 luni jumate. Toți sunt diferiți, au fiecare ceva aparte ce nu pot descrie. Provocări sunt multe - nu poți face mai nimic, vor atenție maximă, dar cu ajutorul mamei mele care e cu noi de la nașterea copiilor încercăm să facem față lucrurilor. Un mare ajutor vine și din partea surorii mele și a nepoatei.

Cheltuielile sunt foarte mari, începând de la scutece și terminând cu haine, și la toate să se mai adaugă și plata pentru chirie. Soțul lucrează din noapte până în noapte ca să poată întrețină familia  și oricum e greu.

Din partea autorităților ni s-a oferit din raionul Orhei 15 mii de lei și din raionul Rezina 3 mii. Mâncarea până la trei luni am procurat-o singuri căci am folosit Pre-nan (o cutie ne costa 260 de lei și ne ajungea pentru 24 de ore). Mai apoi ni s-a oferit mâncare de la stat Bellact.

Viitoarelor mămici pot să le spun că e o provocare mare să fii mamă de tripleți și dacă e interesat cineva cum e, vă invit pentru măcar o zi să cunoască experiența noastră.

Notă: Dacă cineva dorește să ofere cadouri tripleților familiei Colesnic – hăinuțe, jucării, scutece, puteți împacheta frumos darurile într-o cutie de la încălțăminte, scrieți un bilețel pentru familie și îl aduceți la sărbătoare, unde familia va fi prezentă.

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu