Povestea lui Ștefan: cum a ajuns unul din primii însoțitori de bord din Chișinău

Povestea lui Ștefan: cum a ajuns unul din primii însoțitori de bord din Chișinău

Foarte mulți tineri basarabeni plini de energie bună și entuziasm, inteligenți și ambițioși, au participat la cursurile școlii „Vreau să fiu Stewardesă”, de când aceasta și-a deschis o filială și la Chișinău. Unul dintre aceștia este Ștefan, care în septembrie 2016 a început cursurile la Chișinău pentru a deveni însoțitor de bord.

Pe pagina școlii „Vreau să fiu stewardesă” a fost publicată istoria lui Ștefan, unde acesta vorbește cum a devenit unul dintre primii însoțitori de bord ai Wizz Air la Chișinău. Ștefan vorbește fluent engleza și rusa, și anterior avusese joburi în afara țării, deci era obișnuit cu munca departe de casă. La câteva săptămâni de la finalizarea cursului, Wizz Air a anunțat că deschide o bază la Chișinău și recrutează însoțitori de bord. Ștefan s-a dus la interviu, alături de alți colegi de la curs, a trecut de toate probele, iar azi se pregătește de zbor împreună cu ceilalți însoțitori de bord Wizz Air.

 

Vedeți mai jos istoria lui Ștefan, povestită chiar de el:

Totul a fost foarte spontan. Mă aflăm la bordul unui avion al companiei S7 Airlines și zburam din Moscova spre Chișinău. Cum făceam des acest lucru nu mi se părea nimic neobișnuit, până la un moment dat, când am văzut un însoțitor de bord bărbat. M-a mirat destul de tare acest lucru, din simplu motiv că nu văzusem și nici nu știam că sunt companii aeriene care angajează ca însoțitori de bord și bărbați. Nu știu de ce, în mintea mea vedeam meseria această ca una doar pentru femei. Experiența bună în customer service m-a făcut să mă gândesc că aș putea și eu să încerc, plus mai era și visul undeva ascuns din copilărie, de a pilota un avion.

În Moldova, meseria de însoțitor de bord este privită că fiind una mai specială, ce îți oferă diverse posibilități, de a călători, cunoaște alte naționalități, interacționa cu oamenii, dar și oportunitatea unui job foarte bine plătit. Când am înțeles și m-am decis că vreau să aplic pentru această meserie, au fost un șir de planificări, mi-am luat niște cursuri de engleză, începusem să citesc informație aviatică, intraserăm pe diverse forumuri despre cum să treci cu brio un interviu, scriam, învățam și în fiecare zi mă trezeam cu gândul că îmi doresc foarte tare acest job.

A fost primul meu interviu cu o companie aeriană, doamne câte emoții aveam, toată ziua am fost ținuți în suspans, în procesul de selectare, etapă după etapă cineva rămânea, cineva pleca, din peste o sută de candidați, la interviul final am rămas în jur de 15-18 persoane.

Am riscat și am înțeles chiar din primele ore de curs că mă aflu la locul potrivit.

 

Informații și foto: vreausafiustewardesa.ro

Adaugă comentariu