Prima familie cu tripleți în 2019 – are cheltuieli lunare de 15 mii de lei, iar cel puțin 2 oameni sunt mereu cu micuții

Prima familie cu tripleți în 2019 – are cheltuieli lunare de 15 mii de lei, iar cel puțin 2 oameni sunt mereu cu micuții

Lilia și Alexandru Hohlov din Coșnița, raionul Dubăsari, sunt prima familie în care au apărut tripleți în anul curent – Teia, Matei și Teodor. Micuții s-au născut pe 24 februarie, dar recent au fost creștinați și noi am decis să le prezentăm istoria.

Am întrebat-o pe proaspăta mamă care a fost reacția sa, dar și a celor apropiați, când a aflat că va aduce trei copii odată pe lume. Și ne-a răspuns că prima sa reacție a fost șoc. La fel și a rudelor. Dar iată soțul a reacționat liniștit. Aceștia sunt primii copii ai familiei. Femeia a trecut printr-un tratament de stimulare ovariană și de aia a rămas însărcinată cu tripleți. În familia sa doar o verișoară a mamei sale are copii gemeni.

Sarcina a fost ușoară de la început, dar pe la mijloc de termen a fost internată cu pericol de avort spontan. La 30-31 de săptămâni a fost iarăși internată cu hipertensiune. Medicii de la Centrul Mamei și a Copilului o pregăteau pe Lilia de cezariană, dar a început nașterea mai devreme.

Astfel a stat cam o săptămână în secția de terapie intensivă de prematuri. „Le mulțumim foarte mult pentru munca depusă și devotament medicilor,însă atitudinea lor față de pacienți e rece și dură”, a recunoscut mămica. După, micuții au fost transferați în secția de prematuri unde, conform spuselor Liliei, lucrează niște profesioniști adevărați și oameni cu inimă mare. Au stat internați cam o lună.

Pregătiri pentru venirea picilor pe lume nu prea au făcut Lilia și Alexandru, deoarece nu știau dacă o să fie totul bine. „Acum avem trei luni. Copiii se dezvoltă normal, slava Domnului. Dar e foarte greu. Nu dormim noaptea, copiii sunt capricioși căci au dureri de burtică, constipație, ca orice copiii. Trecem încet peste perioada aceasta”, a menționat mămica.

Cheltuielile sunt mari. De la început au cumpărat pătucuri, cărucioare, ceea ce e destul de costisitor. Scutecele și mâncarea la fel  - o cutie de 100 de bucăți le ajunge doar pe 5 zile, iar o cutie de lapte formulă doar pe 24 de ore. La fel sunt destul de multe cheltuieli și cu hăinuțele, căci acum copilașii sunt în continuă creștere.  „Undeva 10000-15000 lei pe lună ajung cheltuielile. Mulțumim de ajutor mult părinților, stăm câte două persoane pe noapte - două dorm și tot așa. Mare noroc am de soț, el le știe pe toate și le face pe toate! Are grijă de mine ca să mă odihnesc. La fel și ambele mele bunici mă ajută, adică deja străbunicile copiilor mei”, ne-a mai povestit Lilia.

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu