Tatiana Sidorova – moldoveanca ce a „dus” titlul de Mrs. Moldova tocmai în Florida

Tatiana Sidorova – moldoveanca ce a „dus” titlul de Mrs. Moldova tocmai în Florida

Îi spune Tatiana Sidorova şi cu toate că a emigrat de mai bine de 10 ani în SUA, Moldova este ţara ei de suflet pe care nu a uitat-o nici până azi şi pe care o reprezintă la toate concursurile de frumuseţe de peste ocean. Povestea ei este inspiraţională – are alături o familie frumoasă, o afacere, dar şi o sumedenie de activităţi care o motivează spre fapte măreţe.

La 20 de ani am plecat pentru trei luni, cu un program pentru studenţi, în Orlando, Florida, dar au trecut 12 ani de atunci şi azi tot aici sunt. Când am venit, am luat-o de la 0. Altfel nici nu puteam - nu cunoşteam pe nimeni, nimeni nu mă aştepta. Am tras foame, frig, nu aveam unde locui… Dar aveam o valiză plină cu „vise”, care m-au ajutat să ajung acolo unde nici nu îmi imaginam că aş putea.

Din fericire, viaţa mi-a scos în cale doar oameni frumoşi, iar unul din ei a fost actualul meu soţ, un venezuelean ambiţios, independent şi foarte cumsecade. Se întâmpla prin 2005. Iar cinci ani mai târziu ne-am căsătorit. Suntem de aceeași vârstă, așa că avem multe interese în comun, ne susținem unul pe altul și creștem împreună, lucrăm împreună şi visăm împreună. Am devenit părinți în 2012, când s-a născut Adrian, iar a doua oară în 2014, când a venit pe lume Daniella.

Tot în SUA am deschis şi propria afacere. Sunt agent imobiliar şi restaurez apartamente, case vechi sau noi. După ce am născut, nu m-am oprit. Merg cu copiii peste tot: cu cărucior, nisip şi materiale de construcţie... La un moment dat am ajuns la etapa de … parcă le aveam pe toate, după mulți ani de lucru și sacrificii într-o țară nouă, şi totuşi ceva îmi lipsea. Acum am înţeles că era dorința de a mă descoperi și a vedea de ce altceva sunt capabilă.

După doi copii și fără nicio speranță de a fi model.... am devenit model. Totul a început de la o experienţă neplăcută legată de alăptat. Eram cu Daniella şi o hrăneam lângă un spaţiu de joacă, când o mămică a chemat poliţia pentru că mi-am expus sânul în public. Am rămas şocată şi mută de mirare şi neputinţă, iar sentimentul de a face o schimbare mă „ardea” pe dinăuntru.  Atunci am început să practic sportul. La început într-un grup mic, apoi după un program de gen CrossFit, după care m-am înscris la primul meu Concurs Mrs. Florida cu mesajul „Normalize breastfeeding, it's the Law" (Normalizaţi alăptarea, este Lege). Pe atunci încă alăptam, nu aveam silueta de azi, dar deja slăbisem. Atunci la Mrs Florida, am luat locul IV. La următorul concurs: Worlds most Beautiful Women - locul I. Apoi, mi s-a propus să particip la Mrs World unde am ajuns în Top 3 (2nd runner up). Azi am o sumedenie de propuneri să particip în multe proiecte locale.

Eu cred că am auzit întrebarea „Unde e Moldova?" de-un million de ori. Niciodată nu m-am lenevit să-i dau fiecăruia o mică lecție de geografie. Am demonstrat că deși țara e foarte mică și cunoscută de puţini, noi suntem "go getters" și prin faptul că am obținut locul trei (2nd runner up, câștigătoarea nu se considera 1 loc) tot mai mulți au aflat unde e.

Aşa cum sunt activă în cadrul mai multor evenimente din Orlando, am avut ocazia să cunosc multe persoane de influiență, cum ar fi Joye Fatone din trupa NCYNC, Jacqueline Siegel - tot ea și directoarea celor două concursuri la care am participat, dar şi multe altele, nume care nu spun nimic Moldovei, dar care sunt notorii în SUA.

Şi dacă numele de Tatiana Sidorova este complet necunoscut pentru Moldova, atunci ONG-ul “Love is kind”, organizație a căror ambasadoare am devenit de curând şi care face lucruri minunate, cu siguranţă că spune ceva. Irina Basarabeanu, Tatiana Pisarski, Liliana Stamati sunt alte trei moldovence, stabilite în SUA, care au pus bazele acestui proiect şi care luptă pentru un viitor mai frumos al copiiilor din Moldova. Eu le-am contactat în vara lui 2016 şi le-am propus o colaborare. Nu știam care va fi reacția lor, dar totuși am îndrăznit să le scriu și să propun să le folosesc numele în competiția internațională, cu scopul de a avea mai multă audiență și să sperăm mai mult ajutor! Irina, Tatiana și Liliana m-au acceptat cu mare caldură.

Astfel, am ajuns să împărtășim aceeași dragoste faţă de copii și mame. E dureros să vezi prin ce trec mamele acelor copii, care pur și simplu luptă pentru a supraviețui, uneori fără speranță în ziua de mâine. Nu e vina lor că statul nu e capabil să le ofere nici măcar o viață decentă. Ultima dată am fost în Moldova în 2009, și din păcate nu am observat schimbări spre bine. La fel, lucrez cu organizație UNICEF Orlando, care vrea ca Love is Kind să ajungă la urechile cât mai multor oameni.

Anul 2017 a venit cu multe planuri noi. Pe lângă activitatea mea de ambasadoare a ONG-ului Love is Kind, vreau să particip din nou la Mrs. Florida America, la concursul de frumusețe pentru femei căsătorite, care va avea loc pe 29 aprilie 2017. Așa că pregătirile sunt în toi. La fel, am lansat propriul proiect  „LifeStyle Runway", canal pe YouTube, de unde mi s-a propus un nou contract de lucru, la care acum și lucrez. Celor de acasă le doresc ca indiferent de situaţia din ţară să zâmbească şi să privească cu încredere în ziua de mâine.

 

  Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu