Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Activități pentru copilul tău pe timp ploios și rece

Activități pentru copilul tău pe timp ploios și rece

 

A venit perioada când zilele devin mai scurte și din ce în ce mai friguroase. Asta ne motivează să ieșim mai răruț cu copiii la plimbare sau la joacă în aer liber. Pentru a nu-i lăsa pe cei mici să se plictisească, vă propunem câteva jocuri și activități care vor transforma zilele mohorâte și ploioase în aventuri de neuitat.

 

Jocul de-a bucătarul

Lasă-l pe copil să gătească împreună cu tine, spunându-i că nu te poți descurca fără ajutorul lui. Pregătiți mâncare cu specific de toamnă: plăcintă cu mere, mere coapte, plăcintă de dovleac sau biscuiții voștri preferați. Roagă-l să te ajute să frămânți aluatul, lasă-l să bată gălbenușurile pentru plăcinte sau să decoreze biscuiții. Nu doar că va fi util și interesant pentru el, dar va simți că a fost un adevărat ajutor în casă.

 

Seară de cinema

Aproape că nu e nimic mai plăcut într-o zi seară rece și ploioasă de toamnă, decât să stai în casă cu familia, privind un film bun la televizor. Pregătiți mult popcorn, lăsăți-l pe copil să aleagă filmul, stingeți luminile și savurați! Pentru un scenariu deplin, îl puteți lăsa pe copil să facă bilete pentru toți membrii familiei, să amenajeze un pic camera și... să vă jucați rolurile, înainte de a intra în „sala” de cinema. 

 

Concurs de Karaoke

Dacă micuțul tău e talentat sau pasionat de muzică, nu ezita să organizezi un concurs de karaoke și să îl puneți să cânte melodiile lui preferate. Dacă doriți mai multă distracție, îl puteți deghiza în tot felul de artiști celebri. 

 

Jocul: Rece, cald, frige!

Jocul se desfăşoară prin îndrumarea copilului, folosind doar trei cuvinte: rece, cald şi frige. Ascundem o jucărie de pluş, sau un oricare alt obiect undeva în cameră. Îl rugăm pe copilul nostru să o caute și îl ghidăm, folosind indiciile „cald” şi „rece”. În momentul în care cel mic se apropie de obiectul ascuns, spunem „cald” sau „frige”, iar dacă se îndepărtează de acesta, vom spune „rece”.

 

Ora de pictură

Pentru această activitate trebuie să eliberați centrul camerei. Mutați mobila lângă perete, dați la o parte covorul și acoperiți pardoseala cu o pătură mai veche. Aduceți o foaie mare de hârtie, un tricou sau un cearșaf alb, pe care nu îl mai folosiți. Apoi, cu acuarele sau cu vopsele speciale pentru textil, apucați-vă de pictat. Dar nu pictați așa, ca la carte, ci încercați tehnici noi. Pictați cu palmele, cu degetele, faceți amprente, pictați cu tălpile. Apoi apelați la obiecte, înmuiați în vopsea o minge de tenis, covrigei și ștampilați cu ele diverse forme în interiorul desenului. Astfel puteți crea o amintire pentru o viață.

 

Picnic improvizat

Pentru acest joc avem nevoie de câteva păpuşi sau jucării de pluş, castane, ghinde, o pătură şi un set de veselă pentru copii. Întindem pătura pe covor şi îi invităm pe „musafiri” să ocupe loc. Copiii îi servesc pe musafiri cu bunătăţile făcute de ei din castane, ghinde sau plastilină.

 

Faceți ordine in jucării

Mai întâi, faceți dezordine (dacă, printr-o „minune” nu e deja așa). Răsturnați toate jucăriile în mijlocul camerei și apoi, apucați-vă de lucru. Astfel nu numai că veți ocupa timpul copilul, dar îl veți învăța să fie mai ordonat și responsabil.

 

 

Jocuri de societate

O zi mohorâtă de toamnă, e tocmai timpul să scoateți jocurile vechi de la naftalină (în cazul copiilor mai măricei). Jucați Monopoly, Scrabble, Ticket to Ride... sau șah, dame, domino. Toată familia se va distra!

 

Citiți o carte

Cititul poate fi distractiv și productiv. Citiți o carte cu povești, după care rugați-l pe micuț să vă povestească ce a reținut. Sau poate știe el altă poveste mai interesantă...

 

 

La joacă cu ploaia!

Totuși, vremea rece și ploioasă nu trebui să vă sperie, și să ieșiți și la primblări în aer liber cu cei mici. Desigur, echipați corespunzător! Dacă aveți o umbrelă colorată, cizme din cauciuc și un impermeabil, piciul va fi mai mult decât fericit să sară prin băltoace. Totuși, cu măsură! 

 
Vezi mai multe idei în rubrica Jocuri de familie sau în rubrica Idei creative

 

Foto: ufamama.org; dailymail.co.uk; salvationarmyalm.org; verywell.com; O-krohe.ru

Share:

Articole recomandate