Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ne jucăm de-a frizerul și învățăm cum să folosim corect foarfecele

Ne jucăm de-a frizerul și învățăm cum să folosim corect foarfecele

 

Ești epuizată de idei și nu mai știi ce să inventezi ca să-i faci odraslei ziua mai distractivă? Noi îți propunem jocul de-a frizerul. Este o activitate interesantă, dar și foarte utilă, care poate dezvolta imaginiația copilului.

Acest joc te va ajuta să îți înveți copilul cum să folosească corect foarfecele într-un mod distractiv.

 

Aveți nevoie de:

- hârtie albă și colorată;

- carton;

- carioce;

- foarfece și lipici.

 

Cum facem:

1. Pentru început pregătim piesele de lucru, care vor fi fețele oamenilor (clienților).

2. Pe o bucată de carton desenați forma feței dorite, apoi decupați-o.

3. Puneți imaginația în funcțiune: încleiați păr, mustață sau barbă, făcute din hârtie colorată. Mai jos puteți vedea câteva idei de coafuri.

 

4. După ce ați pregătit piesele de lucru, puteți începe procesul de lucru. Micuțul va fi frizerul, și la el vin diferiți clienți. Unii vor avea nevoie să-și tundă bretonul, alții mustața, și tot așa fiecare după propriile necesități. Lăsați copilul să-și pună imaginația la lucru și să lucreze cu foarfecele așa cum poate el mai bine (cu părinții lângă el).

 

5. Analizați rezultatele, vedeți dacă toți clienții sunt „satisfăcuți” de serviciile frizerului. Cel mai important lucru este faptul că micuțul nu doar a stat și a tăiat hârtie, ceea ce pentru unii copii pare a fi destul de plictisitor, dar a avut un joc de rol, el impunându-și propria personalitate.

 

Nu ezitați să încercați și voi această activitate! Suntem siguri că și copilului vostru îi va plăcea enorm jocul de-a frizerul!

 

Idee, Foto: ihappymama.ru

Share:

Articole recomandate