Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

5 modalități de a crește fertilitatea fără medicamente

5 modalități de a crește fertilitatea fără medicamente

Milioane de femei din întreaga lume au probleme cu nivelul de estrogen, insulina, cortizon și adrenalina, iar fluctuațiile acestor hormoni sunt cauzate de probleme intestinale, stări inflamatorii constante, nivelul ridicat de stres și mediul toxic. Există însă mai multe remedii naturale care pot corecta dezechilibrele hormonale și pot crește fertilitatea.

1. Mănâncă grăsimi sănătoase. Multe femei renunță complet la grăsimi pentru a fi mai suple, însă acest lucru poate dăuna fertilității. Grăsimile sănătoase te feresc de inflamații, stimulează metabolismul și dau senzația de sațietate.

2. Echilibrează aportul de acizi grași Omega-3 și Omega-6 pentru a evita stările inflamatorii. Evită Omega-6 din uleiul de porumb, de canola, de soia, de alune, de bumbac, de floarea soarelui și toate alimentele prăjite în acestea. Raportul ideal de Omega-3 și Omega-6 este de 1-1, iar atunci fertilitatea va crește, pe fondul scăderii nivelului de cortizol.

3. Ai grija la aportul de Vitamina D. Aceasta nu este doar o vitamină, ci un hormon responsabil cu reducerea inflamațiilor, cu prevenirea depresiei și esențial pentru fertilitate. Cum poți să te asiguri că ai un aport optim de vitamina D? Stai cât poți de mult la soare (minim 20 de minute pe zi). Iar dacă nu e posibil, apelează la suplimente cu Vitamina D3.

4. Fă cât mai multă mișcare. Cu cât ai o activitate fizică mai intensă, cu atât ai mai multe șanse să rămâi însărcinată. Mișcarea fizică normalizează funcțiile organelor și secreția de hormoni, pe lângă faptul că reduce anxietatea, reglează secreția de insulină și ține departe depresia.

5. Ai grijă să dormi suficient și poate și ceva în plus. Prinși în vâltoarea agitației de zi cu zi, reușim să dormim, în cel mai bun caz, 6 ore pe noapte. Somnul este crucial și pentru secreția de leptină, hormon care influențează ovulația, dar și de cortizol, care crește prea mult atunci când dormim puțin și prost, ceea ce se traduce în anxietate, stări inflamatorii, niveluri ridicate de insulină și în slabe șanse de a rămâne însărcinată.

Pentru a fi fertilă trebuie să ai grijă de corp, iar asta înseamnă să-ți schimbi stilul de viață radical, de cele mai multe ori.

 

Sursa: copilul.ro; ridus.ru

Share:

Articole recomandate