Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Va fi sau nu un tată bun? Află din articol!

Va fi sau nu un tată bun? Află din articol!

Mai devreme sau mai târziu fiecare își dorește să formeze o familie, să nască copii și să trăiască fericiți perpetuând vechile tradiții și obiceiuri de viață. Când încă ești în etapa începătoare a relației, intenționat sau nu, îți imaginezi partenerul în calitate de soț, iar apoi te gândești și la momentul când va apărea un copil. Va fi sau nu va fi un bun părinte? Are sau nu iubitul tău „stofă de tată”? Urmărind creteriile de mai jos îți poți da seama cu ușurință de aceasta.

Bărbatul de lângă tine spune că se va schimba, dar vezi că acest lucru întârzie să se întâmple

Când vezi că partenerul tău are diverse comportamente indezirabile, îi atragi atenția asupra lor și el îți spune că se va schimba când va veni pe lume copilul, nu trebuie să-l iei foarte în serios. Din păcate, ne avertizează psihologii, foarte puțini bărbați reușesc să se schimbe, cu atât mai mult cu cât au ajuns la vârsta când trăsăturile de personalitate sunt perfect definite (cam în jur de 40 de ani). Ba mai mult, în situații extreme, comportamentele indezirabile se pot accentua când copilul apare în viața cuplului. Iată de ce este mai bine să te gândești de două ori înainte de a lua decizia să ai un copil cu un asemenea bărbat!

Partenerul nu vrea să-și asume responsabilitatea

Experții spun că pentru unii dintre bărbați asumarea responsabilității de a avea o familie și de a fi tați este o încercare extrem de dificilă. Mulți dintre ei o vor refuza din start, preferând „să nu-și complice existența”.

Partenerul se concentrează prea mult pe sine sau își dorește independență

Psihologii spun că este firesc să ne concentrăm mult asupra noastră, dar când acest demers este îndreptat numai în această direcție poate fi un indiciu al faptului că nu suntem potriviți să devenim părinți.

Pentru a ști dacă partenerul tău este sau nu potrivit să fie tată este necesar să-ți dai seama din timp dacă se concentrează mult prea mult asupra sa. Iată  dovezile că ar face acest lucru:

•    Niciodată nu te include în procesul de luare a deciziilor

•    Te minte adesea pentru a-și proteja interesele

•    Nu îi pasă dacă te-a rănit

•    Îi pasă mult prea mult de propria reputație

•    Se comportă ca un copil răsfățat când nu-i iese ceva

•    Își face planuri de viitor, dar fără să te implice și pe tine

Un  partener cu care ai o relație „toxică” nu este potrivit să fie tată

O relație toxică se poate răsfrânge asupra copilului, având consecințe destul de negative. Ca să ne convingem dacă suntem sau nu într-o relație „toxică”, iar partenerul nostru nu este potrivit să fie tată, este necesar să ținem cont de următoarele aspecte:

•    Partenerul tău are tendința să dea mereu vina pe tine

•    Va încerca să te manipuleze pentru a ieși mereu el bine

•    Nu se ține niciodată de promisiuni

•    Nu ține cont de emoțiile/sentimentele tale și nu vrea să te asculte

•    Partenerul tău te face adesea să te îndoiești de tine (Psihologii spun că o asemenea persoană te va face să te simți ca și cum „ai călca pe coji de ouă”, în condițiile în care te întrebi mereu cum să faci pentru a nu-l supăra cu ceva)

•    Nu poți fi tu însăți alături de el

•    Problemele pe care le aveți nu le puteți rezolva niciodată

Partenerul se înfurie des, este foarte impulsiv

Copiii au nevoie de un mediu prielnic dezvoltării lor ca personalitate, iar unul în care persistă furia, violența verbală, și cu atât mai mult fizică, se recomandă a se evita. Să vedem care sunt semnele menite să ne indice faptul că partenerul are probleme legate de gestionarea furiei:

•    Se enervează mult prea repede și prea des

•    Furia sa durează mult timp

•    Furia manifestată este disproporționată comparativ cu situația ce a generat-o

•    Partenerul are tendința de a-i învinui adesea pe cei din jurul său.

Gelozia este una dintre trăsăturile unui partener rău

Psihologii consideră că, dacă un bărbat este gelos, este foarte posibil să fie așa și față de copilul său, simțindu-se cumva neglijat și lipsit de atenție în viitor.

Partenerului îi pasă mai mult de carieră decât de viața de familie

Gândul de a avea o carieră strălucită este lăudabil, dar dacă vezi că partenerul se concentrează numai pe așa ceva și nici nu își pune problema să se implice mai mult în viața de familie, gândește-te că nu este potrivit să devină tată, or, creșterea unui copil dispune nu doar de cerințe financiare, ci și dragostea, grija din partea ambilor părinți.

Nu-i plac copiii

Și dacă în cazul alimentației se spune că „pofta vine mâncând”, în acest caz dragostea față de copii va fi mai greu de educat în sinele lui. Dacă speri că responsabilitatea de care dă dovadă ar putea să facă din el un tată bun în pofida acestui fapt, s-ar putea să dai greș, pentru că răbdarea și stimulii iritanți se vor extereoriza cu siguranță.

 

Da, nimeni nu este ideal, dar fiecare dintre noi are dreptul să tindă spre perfecțiune. Așa cum criteriile de mai sus, pe alocuri, sunt subiective, orice alegere îți aparține. Important este să nu uiți că un copil sănătos și fericit poate crește doar dacă familia îi oferă un exemplu cuvenit.

 

Sursa: qbebe.ro

Sursa foto: unica.md

Share:

Articole recomandate