Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum poți ajuta copilul de 2 ani să-și dezvolte limbajul. Sfaturi utile

Cum poți ajuta copilul de 2 ani să-și dezvolte limbajul. Sfaturi utile

La vârsta de 2 anișori copilul este în stare să rețină între patru și zece cuvinte noi pe zi. Tot acum cunoaște numele animalelor, știe să desemneze piesele de îmbrăcăminte, alimentele preferate etc. Totodată, este în stare să asocieze doi termeni -„tati plecat”, „mingea sare” – pentru a construi mini-propoziții.

Respectiv, în această perioadă îl puteți ajuta să-și dezvolte vocabularul. Iar noi vă îndemnăm să țineți cont de câteva sfaturi din acest articol.

Diversificați-i vocabularul celui mic. în loc să-i spuneți „o floare”, intrați în detalii: un trandafir, un ghiocel, o panseluță...

Vorbiți-i în fraze întregi. În loc de „Ooo, un cuțu!”, spuneți-i: „Ia uite, un cățeluș maro!”. Astfel îl familiarizați cu sintaxa din propoziții. A construi o frază corect este la fel de important ca și construcția vocabularului.

Profitați de orice activitate pentru a vorbi. Joaca în parc sau mersul împreună la cumpărături sunt ocazii excelente pentru a privi în jur și a denumi obiectele nou apărute în peisaj.

Nu folosiți cu intenție dezacorduri pentru a-l amuza. Căci astfel îl derutați pe pici și el nu învață corect pronunția și construcția frazelor.

Dacă încă nu vorbește, nu vă speriați! Înțelege ce-i spuneți și asta este esențial. Poate fi o chestiune de zile pentru ca prichindelul să răstoarne ocazia în mod spectaculos: o sa vă lase cu gura căscată când va demonstra câte lucruri a învățat stând pe mute.

Așteptând ca marele eveniment să se producă, îl puteți duce totuși la un control ORL de rutină. Și nu uitați să-i vorbiți mai mult ca să-i faceți și lui poftă.

 

Informații: mami.ro

Foto simbol: pravmir.ru

Share:

Articole recomandate