9 idei pentru mămicile care vor să câștige bani acasă

9 idei pentru mămicile care vor să câștige bani acasă

Eşti în concediu de îngrijire a copilului şi ai trei ani în care poţi să stai acasă. Dar după ce te obişnuieşti cu treburile casnice şi rolul de mămică, parcă ai vrea să mai şi lucrezi ceva. În plus, alocaţia pe care o primeşti nu este suficientă pentru a acoperi cheltuielile lunare. Îţi sugerăm câteva surse sigure de venit!

 

  • Hand made

Începe o afacere care se leagă de unul dintre hobby-urile tale: croșetatul, împletitul, brodatul etc. Chiar dacă nu te pricepi la aceste activități, nu este târziu să înveți, iar numeroasele tutoriale de pe internet îți pot veni în ajutor. Apelează la scheme de pe net sau cumpără-le din magazinele specializate și începe să creezi la comandă. Poţi să creezi şi accesorii, jucării din fetru, textile sau alte materiale, pernuţe sau alte lucruri, care crezi că ar fi căutate pe “piaţă”.

 

  • Bucătar

Producerea și comercializarea produselor preparate acasă. Dacă te pricepi în ale gătitului atunci nu mai sta pe gânduri. Specializează-te pe o anumită categorie de preparate: torte, dulciuri, prăjituri etc.

 

  • Consultant de cosmetică

Poți fi și consultant de cosmetică la domiciliu. Tot ce trebuie să faci e să îi consulți pe clienți și să te ocupi de gestionarea comenzilor online.

 

  • Traducător

Dacă muncești într-un domeniu care îți permite să lucrezi de acasă, de ce să nu o faci? Traduceri, vânzări online etc.

 

  • Blogger

Dacă îți place să scrii, ai putea să îți creezi propriul tău blog, iar cu multă muncă și postări bune ai putea să reușești să câștigi bani din publicitatea online.

 

  • Content writer

Te pricepi la scris? Angajează-te part-time la un site și scrie diferite articole (feminin, slăbit, amenajări interioare etc.)

 

  • Machieuză, Coafeză

Ai o pasiune pentru machiaj, coafură, maniciură? De ce să nu te perfecţionezi şi să practici meseria asta acasă? Fă nişte cursuri şi încearcă-ţi puterile! Mai întâi “experimentează” cu cei apropiaţi, promovează-te în grupuri pe facebook sau în alte surse, apoi, dacă vei fi bună în ceea ce faci, comenzile vor veni de la sine.

 

  • Bonă la domiciliu

Dacă ai grijă deja de copiii tăi, de ce nu ai putea să mai iei 1-2 în “echipă”? Te vei descurca!

 

  • Lucru la telefon

Munca la telefon, de asemenea, reprezintă o modalitate populară de a câştiga bani pentru mamele cu copii mici. Esenţa acestei activităţi constă în telefonarea clienţilor potenţiali sau fideli şi propunerea unor servicii sau produse noi etc.

 

Desigur, cea mai bună profesie, pe care trebuie să o îndeplineşti cu multă responsabilitate şi dragoste, este meseria de părinte. Dar asta îţi dă doar satisfacţie morală... Ideile de mai sus, s-ar putea să-ţi aducă ceva bani în buzunar, dar şi multă satisfacţie.

Foto: theguardian.com

Adaugă comentariu