Andreea Bănică: De ce cred că e bine ca mamele să doarmă alături de copil

Andreea Bănică: De ce cred că e bine ca mamele să doarmă alături de copil

Interpreta Andreea Bănică, mamă a doi copilași, dintre care unul de circa un an, este de părere că e foarte bine ca mama să doarmă lângă copilul său. Opinia și-a expus-o pe blogul personal, iar noi o redăm integral ca să vă puteți face propriile concluzii.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cât de important consider eu că este să dormi alături de bebelușul tău. Sunt părerile și gândurile mele și țin să menționez asta întotdeauna, pentru că aș vrea să înțelegeți că suntem diferiți și dacă nu împărtășim aceleași opinii nu înseamnă că ceea ce credem este greșit.

Consider că cea mai importantă legătură între mamă și copil se face atunci când îl ții la piept și adoarme lângă tine. Sentimentul este unic! Nimic nu se compară cu somnul la pieptul mamei sau lângă mamă. Mi se pare nedrept să îl pun pe Noah să doarmă într-o altă cameră, singur, doar pentru confortul meu, deși sincer, oricum nu cred că l-aș avea, pentru că aș fi neliniștită, m-aș frământa foarte mult din cauza nesiguranței că ar putea să-i fie bine sau rău.

Cred din tot sufletul că este cea mai frumoasă perioadă și nu vreau să o pierd așa repede lăsându-l să doarmă singurel. Cu siguranță faptul că sunt lângă el îl face să se simtă iubit și fericit. Așa că m-am gândit cum să procedez și mi-am achiziționat un pătuț care să îmi ofere posibilitatea să îl am pe Noah Andrei foarte aproape, lipit de patul meu, într-un cuvânt, co-sleeping. Pur și simplu lângă mine! Nu în pat, pentru că îmi este frică de reacțiile mele în somn, ci în pătuțul lui, cu posibilitatea de a-l lua în brațe de câte ori vreau să îl pun la piept, să îl mângâi, să îl liniștesc, să îi vorbesc, să îi cânt, să îi simt mirosul și pielea catifelată, să îi aud respirația…

Nopțile sunt mai ușoare, trec mai repede, iar eu nu trebuie să mă deplasez în  altă cameră, să mă împiedic, pentru că nu văd pe unde merg de somn atunci când vreau să ajung repede la Noah. Așa, îl am lângă mine, îi vorbesc, îl mângâi, îl alint în toate felurile și încerc să îl trezesc pentru a-i schimba scutecul și a-i da să mănânce. Bineînțeles că se trezește cu gura mare de foame, de mă trezește de tot și atunci nu știu cum să fac totul mai repede ca să nu trezim toată casa.

Faptul că este lângă mine mereu îl va face să se simtă în siguranță și să fie mult mai liniștit că mama lui este alături de el ori de câte ori are nevoie de ea. Recunosc, este obositor. Nu dorm, ci visez că dorm, însă merită efortul. El este mai important decât toate nevoile mele. Fericirea lui este fericirea mea! Sunt îndrăgostită, dar de data asta nu de același iubit, ci de cel mai nou suflet din viața mea!

 

Foto simbol: andreeabanica.com; onethree.ru

Adaugă comentariu