Concurs pentru familiile din Moldova. Arată-ne familia ta!

Concurs pentru familiile din Moldova. Arată-ne familia ta!

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, celebrată anual la 15 mai, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei lansează Concursul naţional pentru toate familiile din Moldova - „Familii diferite, aceeași dragoste”. Indiferent de numărul membrilor săi, familia înseamnă dragoste, grijă şi ocrotire părintească. În acest sens, ministerul vine să susțină familiile ca un mediu armonios în creșterea și dezvoltarea copiilor.

Până pe 11 mai, familiile din toată ţara pot trimite la sediul ministerului video de un minut și pozele lor care respectă tematica concursului, împreună cu o mică descriere sau un moto al familiilor lor. Cele mai reuşite lucrări vor fi premiate pe 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei.

Potrivit regulamentului concursului, participanții trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

1. Secțiunea video:

  • Înregistrarea video poate fi făcută la telefonul mobil, tablete, aparat foto/video;
  • Durata nu trebuie să depășească un minut și va reda „un minut de familie” ;
  • Video poate fi prezentat în formatul avi sau mp4;
  • Membrii juriului vor ține cont de următoarele criterii de evaluare: încadrarea în tematică, claritatea imaginilor înregistrate, tehnici de execuție/redactare.

2. Secțiunea foto:

  • Se admite doar o fotografie din partea unei familii, în format JPEG, TIFF, GIF, PNG;
  • Nu se admit colaje sau peisaje, flori și animale sau poze fără membrii familiei;
  • Criterii de evaluare pentru această secțiune sunt: originalitatea și actualitatea pozei, momente petrecute în familie, mesajul, calitatea și claritatea imaginii ;

Este obligatoriu ca fiecare lucrare să fie însoțită de o etichetă unde este notat: numele și prenumele tuturor membrilor familiei , titlul lucrării și localitatea.

Se vor acorda trei premii (Locul I, II, III) pentru fiecare secțiune. Diplomele și premiile vor fi înmânate de către ministra muncii, protecției sociale și familiei, Stela Grigoraș,  la evenimentul de anunțare a rezultatelor concursului. La fel, se vor acorda diplome de participare tuturor familiilor.

Prin această iniţiativă, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei își propune să promoveze la nivel național unicitatea tuturor familiilor din țară, inclusiv familii monoparentale, asistenți parentali profesioniști, case de tip familial, copii care cresc cu bunici, unchi sau mătuși.

 Toate fotografiile și filmulețele pot fi expediate pe email: presa@mmpsf.gov.md sau la adresa: Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Concursul „Familii diferite, aceeași dragoste”, str. Vasile Alecsandri  1, Chișinău, MD 2009, Republica Moldova. 

 

Foto: mmpsf.gov.md; journaldugamer.com; hotel-r.net

Adaugă comentariu