Cum este indicat să se comporte părinţii surprinşi de copii în timp ce fac sex

Cum este indicat să se comporte părinţii surprinşi de copii în timp ce fac sex

Un moment stânjenitor de care se tem toţi părinţii este cel în care copilul dă buzna în dormitor şi îi surprinde în timpul unei partide de amor. Prima reacţie pe care o au adulţii nu este întotdeauna cea mai bună, iar un psiholog explică modul în care situaţia poate fi depăşită fără a-i lăsa copilului impresia că sexul este ceva greşit sau de-a dreptul îngrozitor, potrivit adevarul.ro.

Cum trebuie să reacționați?

1. Fiți calmi

Știm că nu este ușor, dar încercați să nu intrați în panică. Copilul va asocia o astfel de reacţie cu ceva greşit, care nu ar trebui să se întâmple, şi părinţii nu ar trebui să le lase o astfel de impresie despre sex.

2. Așteptați reacția copilului

Dacă aveţi un copil de 3 sau 4 ani este foarte posibil să nu realizeze ce se întâmplă între părinţii lui. Aşa că înainte să-i oferiţi prima explicaţie care vă trece prin cap, aşteptaţi să vedeţi cum reacţionează copilul. În astfel de momente, părinţii sunt atât de speriaţi şi de defensivi încât pierd din vedere că cel mic poate că habar nu are că a surprins un moment de intimitate fizică. Este foarte posibil să creadă că părinţii lui se jucau.

3. Inventați o explicație plauzibilă

„Mulţi copii mici se sperie şi atunci părinţii trebuie să le explice cât mai pe înţelesul lor că este vorba despre o activitate plăcută, în urma căreia nimeni nu are de suferit. Pentru a-i face să înţeleagă mai bine că este util să compare ceea ce a observat cu alte activităţi distractive: am gâdilat-o pe mami, căutam o comoară ascunsă undeva pe trupul mamei, ne jucam un joc nou etc.”, propune psihologul.

4. Așteptați să plece apoi discutați

În cazul în care copilul este destul de mare şi înţelege ce înseamnă un act sexual, cel mai probabil o să plece din cameră dezgustat pentru că şi-a văzut părinţii într-o astfel de ipostază. „Pentru că ştie ce se petrece, va fi la fel de jenat ca părinţii lui. Nu-l opriţi din drum şi nu-l certaţi. Lăsaţi-l să se calmeze şi a doua zi staţi de vorbă cu el despre ce s-a întâmplat. Nu-i ţineţi o lecţie de sex, ci subliniaţi că sexul ar trebui să fie făcut de doi adulţi care se iubesc şi că pe viitor veţi fi mai atenţi să încuiaţi uşa camerei. De asemenea, sugeraţi-i că ar fi bine să bată şi el la uşă înainte să dea buza într-o cameră.

 

Foto: rbk.h-cdn.co

Adaugă comentariu