Cum îi pregătim pentru când vor crește mari? Ca să fie educați și manierați!

Cum îi pregătim pentru când vor crește mari? Ca să fie educați și manierați!

Nu trebuie să spunem puțin în cuvinte multe, ci trebuie să spunem mult în cuvinte puține, zicea Pitagora.

De aceea, prezentarea, salutul, formulele de adresare adeseori formează prima impresie atât despre un adult, cât și despre un copilaș. Și parcă nu e mare lucru să știi a-ți spune numele, a prezenta pe cineva, sau a te adresa unui Domn sau unei Doamne... În același timp, nu o singură dată ne-am pomenit în situații nostime, sau am fost martorii unei scene ridicole. Cum se mai spune – mi-a plăcut de el sau de ea până în momentul când a deschis gurița.

Haideți să ne ajutăm copiii și să-i învățăm formulele de adresare. Și începem cu formulele cele mai simple. Unui Bărbat îi spunem că trebuie să ne adresăm cu formula DOMNULE, iar unei Femei – cu formula Doamnă.

I-a vedeți cum i-a reușit această lecție Alionei Tabacaru cu fetița ei Lia-Anastasia Ungureanu de 5 anișori!

 

Lia-Anastasia, este o fetiță foarte drăgălașă și cochetă. De la mica ei pasiune pentru a poza și a-și înregistra recitalurile de poezie, a trecut la cochetarea cu lumea modelingului. Această nouă ocupație o ajută să capete mai multă încredere și siguranță în propria persoană, dar și să facă multe călătorii, să urce pe cela mai vestite scene de fashion.

 

Lia deja a defilat pe scena festivalului The Fashion Revolution de la București, unde a fost prezentată colecția brandului Twokidsclothing; la  evenimentul Luxury Kids Fashion Week de la Moscova, prezentând pentru colecția designer-ului autohton Lidia Selici, precum și la numeroase Festivaluri de modă de acasă, din Chișinău, prezentând colecțiile Welokids, Ivin dress kids, Tuka Wear, Giardine, Pupi dress, ș.a.

 

Fiind o fetiță sârguincioasă, ambițioasă și căreia îi plac provocările, de curând, a început și un curs de actorie, de care este foarte entuziasmată.

Cu toate acestea, Lia are o relație specială cu educația/învățământul, disciplinele precum Limba și Literatura Română, Limba Engleză și Matematica, fiind printre preferatele ei.

 

Ca oricare copil, are și mici pasiuni, cum ar fi activitățile legate de cunoașterea și explorarea universului, pe care cu cât îl descoperă mai mult, cu atât își dorește să îi fie prietenă, manifestând un interes deosebit pentru modul de viață eco-friendly.

Din viața ei nu lipsesc nici hobby-urile, cum ar fi jocurile educaționale ca puzzle, lego, ș.a., activități fizice sănătoase precum înotul și diving-ul, fiind atrasă de deosebita și minunata lume subacvatică.

Adaugă comentariu