Din cauza presiunii celor din jur, femeile moderne nu reușesc principalul – să petreacă timp cu copiii lor

Din cauza presiunii celor din jur, femeile moderne nu reușesc principalul – să petreacă timp cu copiii lor

În efortul de a fi pe placul societății și, în același timp, rupându-se între casă, carieră și salonul de înfrumusețare, femeile moderne uită adesea de principalul lucru – de timpul dedicat copiilor lor. Bloggera australiană Constance Hall a scris despre asta pe pagina sa de Facebook și a accentuat astfel ce presiune socială se aplică acum asupra femeilor.

Odată, când încă aveam un singur copil, l-am întrebat pe tatăl meu cum naiba s-a descurcat bunica cu 11 copii? Tata mi-a răspuns că ei i-a fost mai ușor - pentru că nu avea atât de multă presiune socială. Nu a trebuit să meargă zilnic la bancă și la supermarket, nu a trebuit să arate de un milioane imediat după naștere, nimeni nu o critica pentru faptul că copiii ei, care au deja tocmai trei săptămâni încă nu merg sau încă nu vorbesc, ea nu s-a omorât să păstreze casa într-o curățenie perfectă și nu-și făcea griji că-i lipsesc cele mai noi modele de electrocasnice.

Doar a petrecut timp cu copiii săi și s-a bucurat de ei. Dar cum stau lucrurile la noi, mamele, care sunt mereu judecate de cineva din jur? Ei bine, de multe ori mulți dintre noi nu ne bucurăm cu adevărat de timpul petrecut cu copiii, pentru că suntem prea preocupați de faptul ca viața noastră să fie perfectă. Mergeți la sală, răspundeți la e-mail, cumpărați varză ecologică și o puneți în plăcintă astfel încât nimeni nu ar ghici că este varză acolo, duceți copiii la medic. Spălați! Reumpleți mașina! Faceți un prânz sănătos pentru copii, pentru că dacă cumperi acest prânz într-un supermarket, vei fi din nou judecată de cineva!

Drept urmare, petrecem prea puțin timp cu copiii noștri, abia ascultându-i, pentru că creierul nostru se gândește constant la ceea ce am mai putea cumpăra util în perioada cu reduceri.

La un seminar pentru părinți am făcut acest exercițiu: ne-am despărțit în perechi, unul a trebuit să spună o poveste teribil de interesantă, iar al doilea a trebuit să înceteze să o asculte la un moment dat. Partenerul a căscat, și-a îndepărtat ochii, s-a gândit clar la ceva al lui, s-a delicat în telefon în timp ce am încercat să-i spun o poveste fascinantă. Și știți cum m-am simțit? Ca o persoană plictisitoare, incapabilă să intereseze pe cineva, inutilă. Vrem ca copiii noștri să simtă așa ceva atunci comunică cu noi?

Astăzi m-am trezit cu dorința de a expira și de a da drumul la toate aceste îngrijorări stupide, să nu mă gândesc la noile perdele pe care le-am comandat și la curățenia maniacală de care am nevoie doar pentru ca prietenii și oaspeții să nu spună că nu pot face față copiilor și nevoilor din casă.

Ceea ce contează cu adevărat este timpul petrecut cu copiii și cum se simt ei alături de mine. Și nu am să cedez la presiune punându-mi eticheta de „Super mamă”, îndepărtându-mă astfel de copiii mei.

 

Sursa: chips-journal.ru; facebook.com/Constance Hall

Adaugă comentariu