Învățăm copiii să facă CUNOȘTINȚĂ unul cu altul

Învățăm copiii să facă CUNOȘTINȚĂ unul cu altul

A face cunoștință cu o persoană este primul pas în stabilirea relațiilor sociale. De aceea, este foarte important să îl învățăm pe copil cât mai devreme, cum anume se procedează. Îți oferim în videoul de mai jos, câteva sugestii despre cum anume ar fi bine să-ți înveți copilul, încă de la grădiniță, să se prezinte în fața altor persoane, semene și nu doar.

În realizarea acestei idei am fost ajutați de către Bianca Marcu și Sofia Bologa, două fetițe garofițe care au făcut cunoștință la terenul de joacă. Acolo, unde copiii interacționează destul de des și ar fi bine să cunoască bunele maniere.

Prindeți sfaturile noastre:

 

Bianca Marcu este eleva prietenoasă și ambițioasă din clasa a doua a liceului teoretic Orizont. Este foarte capabilă și, cu un pic de muncă și noroc, obține tot ce își dorește.

 

La vârsta de 4 anișori a descoperit că îi place mult muzica. Iar datorită faptului că avea și are o voce sonoră, deosebită și puternică, a fost admisă imediat în cadrul studioului muzical pentru copii - DoReMI Show.

 

Grație acestei pasiuni, dar și colectivului muzical, a participat timp de 4 ani la nenumărate concerte, filmări, emisiuni TV... Într-un cuvânt, pe scenă, Bianca deja se simte ca peștele în apă!

 

Și asta nu e tot. Bianca reușește să studieze și la Școala de aritmetică mentală INDIGO Mental Club, face înot, învață engleza și găsește timp și pentru călătorii. 

 

Sofia Bologa, noua prietenă a Biancăi, are doar 6 anișori, dar a reușit deja să acumuleze experiență în domeniul gimnasticii. A frecventat timp de un an școala de gimnastică, iar acum se pregătește intens pentru școală. La toamnă va fi elevă de clasa întâi!

 

Îi place mult matematica, poate pentru că este o fetiță foarte atentă, grijulie și toate lucrurile le face cu multă migală și desinestătător. Bunăoară, spune mama ei, îi place să-și aleagă singură hăinuțele în care să meargă la grădiniță; știe din timp ce coafură să îi facă mama...

 

De 6 luni Sofia este sora cea mai mare în casă. Îi place acest rol și chiar număra zilele până când mami i-a adus cea mai așteptată  jucărie în dormitor – un frățior micuț.

 

Acest fapt a responsabilizat-o și a maturizat-o mult. Acum Sofia este mâna dreaptă a mamei în bucătărie și uneori, este chiar și coaforul ei personal.

Adaugă comentariu