Mamele care postează mereu pe Facebook despre copiii lor sunt depresive

Mamele care postează mereu pe Facebook despre copiii lor sunt depresive

Noi cercetări arată că mamele care postează des despre copiii lor pe rețelele sociale au șanse mai mari să fie depresive. Potrivit vice.com, profilurile pline cu poze cu bebeluși s-ar putea să ascundă o latură mai tristă a celor care le postează.

Un studiu al universității de stat din Ohio a descoperit că proaspetele mămici care postează cel mai des pe rețelele sociale sunt, în cele mai multe cazuri, perfecționiste în căutare de confirmări sau depresive. Cercetătorii au analizat un grup de mămici cu studii medii și superioare, care lucrează full-time. Cele care postau cel mai des pe Facebook simțeau cel mai tare presiunea de a fi mame perfecte și aveau mai multe șanse să fie depresive după sarcină.

Sarah Schoppe-Sullivan, autoarea studiului, a declarat pentru ScienceDaily: Dacă o mamă postează pe Facebook ca să primească validare și nu primește atâtea comentarii și like-uri pe cât se așteaptă, s-ar putea să apară probleme. E posibil să se simtă mult mai rău." Participantele au raportat că sunt foarte interesate de comentariile pe care le primesc la fotografiile cu copiii lor, care le cresc încrederea că ar fi mame bune.

Cum depresia post-partum afectează 15 procente dintre noile mame, înseamnă că sunt mari șanse ca femeile care postează încontinuu fotografii cu copiii lor să sufere de inadaptare și anxietate.

Treaba nu stă mai bine nici în cazul mamelor care nu postează nimic. În unele cazuri acestea nu se simt comod atunci când văd în mediul online unele mame care par fericite și au senzația că ele nu au parte de aceleași fericire.

Soluția nu e renunțarea totală la rețelele sociale – trebuie doar să fim mai sinceri cu noi înșine în privința utilizării lor și să nu ne facem concluzii pripite din câteva poze.

Foto: pixel.brit.co

Adaugă comentariu