Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Siguranța și bunele maniere pe internet

Siguranța și bunele maniere pe internet

Avem nevoie de bune maniere nu doar în societate, când interacționăm cu alți oameni în viața reală, ci și pe internet. Există un cod al bunelor maniere pe internet, menit să orienteze comunicarea în mediul online către respect și înțelegere reciprocă. Pentru că și cei mici petrec un număr mare de ore în mediul online, iată care sunt bunele maniere dar și regulile de siguranță pentru copii pe internet, despre care îi poți vorbi copilului tău.

Regula de aur atunci când vine vorba de eticheta pe net este că așa cum există anumite lucruri pe care copilul tău nu le-ar spune în fața unui public, nu ar trebui să le spună sau să le facă nici în mediul online.

Amedeia Rotaru și Feyzana Ylmaz, două soliste în cadrul Centrului SIS N BRO, în cadrul unei discuții, au formulat 8 reguli ușor de memorat, pentru a fi manierat, dar și sigur pe internet. Fetele știu că orice conținut plasat pe internet formează așa-zisa reputație online sau amprentă digitală, care se schimbă extrem de greu. Ia vedeți discuția lor:

 

Ele sunt două domnișoare care știu foarte bine să-și gestioneze timpul. Iată bunăoară Amedeia reușește pe lângă lecțiile din cadrul școlii, să cânte și să danseze în cadrul proiectelor Lollipops, SIS N BRO, să facă cursuri de acrobatică, modelling. La doar 11 anișori vorbește fluent limba italiană și engleză.

Cam aceleași hobby-uri le are și Feyzana. Că doar nu degeaba sunt două prietene nedespărțite.

Fetele vin cu recomandarea ca fiecare părinte să-și ajute copilul să nu depășească un anumit interval de timp petrecut în fața calculatorului. Pentru că computerul nu va înlocui niciodată o persoană. De aceea nu trebuie de abuzat de tehnologii.


Mulțumim Restaurantului Tucano COFFE Moldova pentru locație!

Chișinău, str. A. Pușkin 15

Share:

Articole recomandate