Condițiile de călătorie cu avionul pentru femeile însărcinate

Condițiile de călătorie cu avionul pentru femeile însărcinate

În perioada sezonului estival, majoritatea populației pleacă în vacanță, excepție nu fac nici femeile care sunt însărcinate. De cele mai dese ori, operatorii aerieni au un set de reguli separate pentru femeile gravide, pe care trebuie să le respecte cu strictețe. Ce documente trebuie să prezinte gravidele pentru a fi acceptate la bord, aflăm de pe site-ul oficial al companiei aeriene, Air Moldova.

Femeile însărcinate pot fi acceptate la bord, cu prezentarea următoarelor documente:

  • După 28 de săptămâni de sarcină (până în săptămâna 32 inclusiv) – este obligatoriu de a prezenta un certificat medical ştampilat şi semnat de către medic, în care va fi menţionată aptitudinea de a efectua zborul. Certificatul dat emis nu mai devreme de 72 de ore înaintea zborului, trebuie prezentat la înregistrare la cursă.
  • Începând cu sfârşitul săptămânii a 32-a şi până la sfârşitul săptămânii a-35-a şi în cazurile complicaţiilor la sarcină, este obligatoriu de a prezenta un certificat medical ştampilat şi semnat de către medic, în care va fi menţionată aptitudinea de a efectua zborul. De asemenea, se va cere completarea formularului MEDIF de către medicul personal şi confirmat de medicul companiei.

Pot fi acceptate la bord numai femeile însărcinate cu perioada de până la sfârşitul săptămânii a 35-a, în cazul sarcinii unice, fără complicaţii, cu respectarea cererilor de mai sus şi femeile însărcinate până la sfârşitul săptămânii a 32-a, în cazul sarcinii multiple, fără complicaţii, cu respectarea condiţiilor de mai sus.

NOTĂ: MEDIF formularul trebuie să fie prezentat cu cel puţin 72 de ore înainte de data de plecare. Formularul poate fi obţinut de AICI și trebuie să fie transmis la adresa: medservice@airmoldova.md

Sursa: https://www.airmoldova.md/

Adaugă comentariu