Jurnalistul Gheorghe Gonța: „Copiii nu înseamnă pozele dulci de pe facebook şi like-urile …”

Jurnalistul Gheorghe Gonța: „Copiii nu înseamnă pozele dulci de pe facebook şi like-urile …”

Pentru majoritatea cuplurilor a descoperi că testul de sarcină este pozitiv reprezintă un moment de neuitat. Urmează multe felicitări și urări de „naștere ușoară” mamei, dar ceea ce mulți nu știu e că viitorul tătic are o importanță la fel de mare, iar implicarea acestuia e mai mult decât necesară. Din acest motiv ne propunem să răscolim prin emoțiile trăite de tăticii cunoscuți din țară și să verificăm cunoștințele lor în materie la rubrica noastră lansată recent: „Bărbații despre sarcină și naștere”. 

Pe cel de-al doilea protagonist al rubricii noastre îl cunoașteți datorită întrebărilor cu care își surprinde invitații la fiecare emisiune, dar oare câți dintre voi cunosc felul în care a reușit soția să-l suprindă cu noutatea vieții - că va fi tătic? Prezentatorul TV, Gheorghe Gonța și soția sa, Cristina, jurnalistă și ea, formează un cuplu admirabil de mulți ani, iar rodul dragostei nu a întârziat. În urmă cu trei ani, pe vremea aceasta, soții se bucurau de primele lunișoare trăite împreună cu Ionuț, băiatul lor. Timpul trece, copiii cresc, dar amintirile despre primile clipe în care afli că vei fi tată rămân. Originale sau mai puțin, toate sunt speciale și de neuitat.

„Când aştepţi ca nevasta să te anunţe în premieră că e însărcinată, îţi imaginezi că totul va fi ca în filme – baloane, orchestră sau intimitate, razele soarelui bătându-ne de peste geam, pe fundal se aude o melodie romantică, iar bebeluşul din burtă îşi arată deja picioruşele sau mânuţele, împingând-o gingaş pe mami. La noi n-a fost deloc aşa. Eram la dentist, soţia mă sună şi mă întreabă cât mai am pentru că ar vrea ceva să vorbim, eu mă enervam că medicul nu mă lasă-n pace, îmi era a fuma şi mă gândeam pe cine să mai chem la emisiune. Am ajuns la redacţie şi noutatea mi-a spus-o pe holuri. Deşi am muncit în acea redacţie mulţi ani, coridoarele ei le voi ţine minte pe viaţă anume datorită că acolo am aflat vestea.”

E o bucurie ce nu se descrie, ci se transmite prin sintagma „băiatul tatei” sau „băieții tatei”. Așa va suna și în familia Gonța, după ce au aflat recent că va mai fi un membru în „echipa de fotbal”. Chiar dacă aceeași veste, a doua oară auzită o recepționezi cu mai multă responsabilitate, emoțiile rămân a fi la fel de mari, cu siguranță.

A doua oară când am aflat că vom mai avea un copil, soţia mea e însărcinată acum, era într-o seară de weekend. Ieşisem cu nişte oameni dragi la o întrevedere, hai s-o numim şi beţie, ca să fim sinceri. Am zburat acasă, am tremurat în doi, dar sentimenul nu e ca prima oară, e mai dur, e deja vorba de raţiune, responsabilitate dublă. Or, copiii nu înseamnă pozele dulci de pe Facebook şi like-urile – e dragoste învăluită de muncă, multe griji, emoţii de tot felul, nervi şi răbdare. Dar merită! Asta e tot ce contează în viaţă!”

Fiind după semnul zodiacal pește, bărbatul Gheorghe Gonța se pare că poate fi chiar mai sensibil decât însăși soția în perioada de așteptare a copilului. „Of, mereu mă tem şi tot timpul îmi fac griji! Eu detest când mă sună Cristina mea, am impresia că ceva nu e bine şi că s-a întâmplat ceva. De asta prefer să vorbesc cu ea prin mesaje. Iar când mă sună, ea începe discuţia cu: „Totu-i bine, fără griji!”. Ce ţine de pofte ciudate, aici pot să mă laud c-am scăpat ieftin! Nici în prima sarcină şi nici în a doua nevasta mea nu cere şi nu vrea nimic deosebit. Şi nu o face c-ar fi modestă, deşi e, ci pentru că pur şi simplu nu vrea ceva ieşit din comun. Şi asta nu poate decât să mă facă şi mai fericit, căci să caut prin magazine ceea ce încă nu s-a inventat, nu ştiu dacă mi-ar plăcea.”

Ține de curaj sau nu, un moft al soțiilor sau o necesitate, rămâne a fi întrebătoare prezența bărbatului în sala de naștere. Deși se cunosc cazuri fericite, în care soția a fost ținută de mână și încurajată, sunt și situații mai puțin fericite, în care prezența bărbatului s-a soldat nu cu consecințe. Gheorghe Gonța nu a asistat și nici nu are de gând să se alăture noului „trend”. „Nu am asistat şi nu voi asista! E suficient ca soţia să-şi facă griji pentru copilul care iese din burtică, mai lipseşte să-şi facă emoţii pentru că eu leşin pe acolo. Dacă într-adevăr există aşa „trend”, precum ziceţi, păi să fie în intimitate, nu pentru a o povesti public sau a face poze pentru reţele de socializare.

E treaba fiecăruia până la urmă, însă eu cred că cel mai frumos moment într-o sarcină e prima atingere între copil şi mamă, după chinurile suportate de aceasta din urmă. Astfel că acolo noi n-avem ce căuta în acele clipe, puţine, dar să fie numai ale lor. Bărbaţii sunt nişte donatori, aşă că treaba noastră e să depunem eforturi ieşite din comun pentru a le ferici şi mulţumi pe cele mai frumoase minuni ale lui Dumnezeu, femeile şi copiii. Deci, să le lăsăm măcar atunci să se bucure de fericirea sublimă în intimitate”.

Sursa foto: facebook.com

Adaugă comentariu