Barza şi-a făcut abonament în familia lui Aurel Chirtoacă

Barza şi-a făcut abonament în familia lui Aurel Chirtoacă

Interpretului Aurel Chirtoacă ne-a declarat sus şi tare la finele anului trecut, că barza şi-a luat abonament la familia lor. Părinţi, care au doi copii adorabili – Laurenţiu de opt ani, şi Ilinca, care abia a făcut un anişor, se “vor pricopsi” în curând cu încă o fetiţă, care este aşteptată cu mare nerăbdare pe la finele lunii aprilie.

La prima vedere, în familia Chirtoacă nu s-au schimbat prea multe de la ultima noastră vizită. Aurel, ca de obicei, prins în repetiţii, lansări şi deplasări, Laurenţiu – aşezat la acelaşi pian, iar Daniela, la fel de primitoare şi plină de viaţă. Şi doar frumuseţea cu ochi albaştri, care stătea agăţată de gâtul ei, iar mai jos, burtica proeminentă de gravidă, ne-a dat de înţeles că totuşi au trecut ceva ani decând nu le-am călcat pragul.

Pe Laurenţiu l-am cunoscut acum vreo 6 – 7 ani, când micuţ de tot, venea la şedinţele foto de la Odoraş. Era mic, dar cu speranţe mari în ale muzicii, or, proverbul „surcica nu sare departe de trunchi”, s-a adeverit sută la sută în cazul lui. Cu timpul, din fotomodel s-a transformat în interpret, cu multe piese în repertoriu. 

Anul trecut, în familia Chirtoacă a apărut şi mult aşteptata fetiţă. „De fapt, Ilinca a fost nu doar aşteptată, ci şi lucrată”, zâmbeşte Daniela. „A venit după multe tratamente şi o diagnoză care a sunat ca o sentinţă pentru mine – infertilitate de gradul 1. După o perioadă de insuccese, mă consolasem cu gândul că Laurenţiu va fi unicul nostru copil, dar... tocmai atunci s-a întâmplat minunea. De la două liniuţe roz am trecut leger la hăinuţe tot în culoare roz.”

Ilinca a fost din start un copil cuminte şi, într-un fel, părtaşă la cariera fratelui mai mare. Daniela nu a simţit nici un impediment din partea ei, ori de câte ori trebuie să meargă cu Laurenţiu la orele de canto, de dans, la repetiţii sau concerte. „În timp ce fratele cântă sau dansează, Ilinca îşi vede liniştită de-ale ei. Noaptea dorme bine, iar ziua este toată în treburi: dulapuri deschise, haine răscolite, jucării împrăştiate”, mai spune Daniela.  

„Atâta doar că de pe la vreo şapte luni, a început să facă nazuri şi să refuze pieptul. Am înţărcat-o. Pentru că şi eu la drept vorbind mă simţeam cam sleită de puteri. După ce Ilinca a trecut la hrană artificială, aşteptam ca stările de rău să treacă. Mă alimentam corespunzător, dormeam suficient de bine, nu mă surpaoboseam, dar nu... continuam să mă simt slăbită. Ţin minte că într-o dimineaţă, stând aşa în pat şi întrebându-mă ce o fi cu mine, am simţit că mă electrocutează la gândul că aş putea să fiu din nou însărcinată. Iniţial am alungat ideea, amintindu-mi cât de greu am procreat-o pe Ilinca. Dar pentru orice eventualitate am luat un test. Şi... surpriză, din nou două liniuţe roz. Când le-am văzut, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. Nu-mi venea să cred. Mai ales că înainte de asta am avut o vacanţă destul de activă la munte. Zilnic, fie pe schiuri, fie cu Ilinca în braţe” îşi aminteşte Daniela.

Primul care a aflat marea noutate a fost, indiscutabil, Aurel. Prima jumătate de zi au râs ca doi nebuni, apoi au amuţit ambii pentru câteva zile. Problema cea mare era Daniela, sau mai exact starea ei de sănătate. Dar după un consult la medic, au răsuflat uşuraţi. Fiind sub o monitorizare strictă, medicul i-a asigurat că va putea duce sarcina până la capăt.

Nu mai puţin haioasă a fost şi reacţia lui Laurenţiu, care atunci când a aflat că mama sa va mai naşte un bebeluş a întrebat-o: „Mamă, dar medicul îţi permite?” Întrebarea nu i-a surprins. Laurenţiu a fost de multe ori prezent la discuţiile dintre părinţi, care aduceau mereu vorba de medic atunci când vorbeau despre sarcina cu Ilinca. Gelos nu a mai reuşit să fie. Pentru că atunci când a aflat că în familia lor va mai apărea o fetiţă, argumentul mamei – tu rămâi unicul băiat în casă, l-a dat gata! Pe de altă parte, Aurel care se topeşte după Ilinca a fost extrem de fericit când a aflat că şi al treilea copil tot e o fetiţă. Şi dacă până nu demult o dezmierda pe Ilinca cu calificativul prinţesă, acum a ridicat-o în rang şi o drăgosteşte „regina mea”.

Toţi ai casei s-au reorientat repede la noua situaţie. Bărbaţii familiei au preluat multe din sarcinile care până nu demult erau pe umerii Danielei, astfel ca mama şi fetele să aibă mai mult timp pentru odihnă, plimbări şi emoţii pozitive. Cu toate acestea, viaţa Danielei nu este nici pe departe una liniştită sau monotonă. Şi asta se vede cu ochiul liber. În timp ce Laurenţiu cântă la pian, Ilinca îl acompaniază, bătând din palme în braţele mamei, mezinuţa dansează în burtă. Sperăm să o ţină aşa până la urmă. Nouă nu ne rămâne decât să îi dorim o sarcină fără probleme, în continuare, şi o naştere uşoară.   

Foto: Arhiva personală

Galerie de imagini
image
image
image

Adaugă comentariu