Mai multe femei celebre ne demonstrează că poți naște și după 40 de ani

Mai multe femei celebre ne demonstrează că poți naște și după 40 de ani

Perioada optimă biologic pentru concepție se consideră a fi cea cuprinsă între 20-35 de ani. Peste 35 de ani, intervin o serie de dificultăți și riscuri atât pentru sănătatea mamei cât și copilului, inclusiv hipertensiune arterială, diabet și boli genetice. Mai nou, unii oameni de știință au descoperit faptul că cea mai bună vârstă, totuși, pentru a concepe un copil se află între 30-34 de ani, pentru că atunci statusul social și sănătatea sunt într-un echilibru perfect. Dar așa cum nu poate exista o mai mare bucurie, decât de a deveni părinte, unele femei sparg tiparele și indiferent de temeri, devin mame și după 40 de ani. Sunt nu puține cazuri de acest gen, și se pare că chiar și printre celebrități.

Iată câteva femei celebre care au devenit mame în jurul vârstei de 40 ani.

1. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez și-a dorit mereu să fie mamă, dar nu a putut multă vreme din motive medicale. Ea a trebuit să apeleze la fertilizarea in vitro. Cântăreața nu a avut succes de la prima încercare, dar acum are o pereche de gemeni, copii pe care i-a născut la vârsta de 38 de ani.

 

2. Celine Dion

Cântăreața a născut primul copil, Rene-Charles, la vârsta de 33 ani, iar gemenii, Eddie și Nilson, când avea deja 42 de ani. Ea a trecut prin 6 încercări de fertilizare până să aducă pe lume doi gemeni sănătoși. Celine a declarat că fertilizarea este un proces emoțional dificil și orice femeie ar trebui să se declare fericită dacă este mamă.

 

3. Madonna

Regina pop a născut-o pe fata ei la vârsta de 36 de ani, iar pe băiat la 41 de ani, ca mai apoi să adopte încă 4 copii din Africa. Ea a declarat că înainte să aibă copii era foarte egoistă, dar aceștia i-au schimbat atitudinea și întreaga viață.

 

4. Monica Belluci

Deși actrița a fost diagnosticată cu infertilitate, aceasta a rămas însărcinată când avea 39 de ani. Fetița a venit pe lume drept o binecuvântare într-un moment oportun al vieții Monicăi. Spunând chiar ea într-un interviu că după ce jucase deja în foarte multe filme și călătorise în toată lumea, copilul a fost un fel de revenire acasă.  Mai apoi, chiar dacă conștientiza că încă o sarcină la vârsta ei poate fi destul de periculoasă, actrița a mai născut o fată la 45 de ani.

5. Susan Sarandon

Susan Sarandon,  celebra  actriță americană, laureată a premiului Oscar are 3 copii și pe toți i-a născut la o vârstă trecută de cea recomandată, respectiv 39, 42 și 45 ani. Când era tânără, doctorii i-au zis că este infertilă, așa că nu a folosit foarte mulți ani nici o metodă de contracepție, dar când rămas însărcinată a crezut că este doar un accident. Actrița a declarat că este fericită să fie mai puternică decât orice diagnostic.

 

6. Kelly Preston

Kelly Preston, o altă actriță americană, soția lui John Travolta a rămas însărcinată la vârsta de 47 ani, lucru pe care l-a luat ca pe o binecuvântare, deoarece cu un an înainte, unicul copil al familiei a murit într-un accident tragic.

 

7. Halle Berry

Actrița care nu pare să îmbătrânească, fiind și una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Hollywood a devenit pentru prima oară mamă când avea 41 de ani și a doua oară, ca prin surpriză,  la 47 de ani.. Halle Berry a declarat: ”Credeam că sarcina este deja ceva ce ține de domeniul trecutului și eram aproape de menopauză așa că a fost ceva total imprevizibil”.

 

8. Kim Basinger

Kim Basinger are un singur copil, o fată frumoasă pe nume Ireland. Cele două seamănă atât de mult încât n-ai zice că sunt 41 de ani diferență între ele. Fata este model de renume și a avut câteva mici roluri în diverse filme, printre care rolul mamei sale în tinerețe, în filmul Grudge Match.

9. Salma Hayek

Actrița, regizoarea și producătoarea de film și-a dorit mereu să devină mamă, să-și crească proprii copii, dar soarta a fost mai dură cu ea. Astfel după multiple încercări, abia la 41 de ani a reușit să rămână însărcinată. Deși i-a fost greu și s-a îngrășat mult, a reușit să revină la forma fizică inițială destul de repede, fiind încântată de noul ei rol.

10. Mariah Carey

Cântăreața Mariah Carey a devenit mamă de gemeni la 41 de ani și nu i-a fost deloc ușor. În pofida tensiunii ridicate, diabetului gestațional și a altor probleme de sănătate, Mariah Carey, a născut doi copii sănătoși. Azi are 47 de ani și e o mămică minunată.

Sursa: feminis.ro, ro.wikipedia.org

Foto: standaard.be, viva.ro

Adaugă comentariu