Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Natalia Morari ține pasul cu medicina modernă și a ales să stocheze celule stem la nașterea copilului său

Natalia Morari ține pasul cu medicina modernă și a ales să stocheze celule stem la nașterea copilului său

În această primăvară, jurnalista și prezentatoarea TV, Natalia Morari a devenit mămică pentru prima oară. Aceasta a ales să stocheze celule stem în prima bancă de acest gen din Republica Moldova – Alfa BioBank. În acest sens, membrii familiei au șansa oricând să se trateze de boli grave, dacă, vreodată, vor avea nevoie.


Mai mult de 85 de boli umane (cum ar fi: boli ale sângelui, boli imune, cancere, boli metabolice etc.) pot fi tratate cu succes datorită proprietăților biologice unice ale celulelor stem, care se conțin în număr mare în sângele ombilical al nou-născutului.

Celulele stem sunt izolate după nașterea copilului și stocate în condiții speciale pentru o perioadă neprecizată de timp, fără pierderea proprietăților sale biologice. În cazul apariției unei boli grave la copil, celulele stem stocate pot fi utilizate cu scop terapeutic la etapele precoce ale bolii, ceea ce oferă șanse maxime de însănătoșire.

 

„Viitorul copiilor noștri e așa cum îl construim noi azi!
Atunci când pentru prima dată am auzit despre Alfa BioBank am crezut că e doar o replică a moldovenilor la ceea ce se practică demult în cele mai bune clinici medicale din lume. Dar după o documentare bună și inclusiv consultări cu medicii din afară am făcut ceea ce credeam că e posibil de făcut doar dacă voi naște în străinătate și anume colectarea celulelor Stem. Însă aceasta a fost posibil la noi acasă datorită profesioniștilor de la Alfa BioBank și a îngerului meu, ginecologului obstetrician Ana Josan.

 

Am colectat celulele din sângele ombilical și placentă la nașterea lui Rem, ceea ce îmi va permite oricând, inclusiv peste mulți ani, să le folosesc dacă va fi nevoie să-l salvez de la vreo boală gravă (sper să nu am nevoie, dar, cum se spune în rusă - береженного Бог бережет). Celulele vor fi păstrate în condiții speciale la temperatura de aproape minus 200 de grade și vor putea fi folosite la tratarea a până la 85 de boli grave, inclusiv unele tipuri de cancer. Și dacă - dă Doamne - Rem va fi un băiat sănătos, mama lui la vreo 70 de ani își va face operație estetică tot din aceleași celule Stem ca să arate ca la 40! Într-un cuvânt, prieteni, recomand din tot sufletul!”, a scris Natalia pe o rețea de socializare.

 

Alfa BioBank este prima bancă de celule stem acreditată să stocheze în Republica Moldova țesut de cordon ombilical. Alfa BioBank garantează disponibilitatea imediată a celulelor stem stocate în bancă, cât și a transportului acestora către oricare dintre destinațiile indicate de părinți, atât naționale, cât și internaționale. Banca funcționează în baza autorizației eliberată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova.

În prezent, prelevarea celulelor stem este posibilă la următoarele maternități:

  • Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului;
  • Clinica Familia;
  • Spitalul multidisciplinar Repromed;
  • Spitalul Internaţional Medpark.

Părinții și copiii beneficiază de un pachet complet de servicii, iar setul de colectare a sângelui ombilical și a cordonului ombilical include: sistem steril de unică folosință pentru colectarea sângelui ombilical, instrumente de unică folosință pentru colectarea sterilă a sângelui (mănuși, tifoane îmbibate cu alcool, traversă etc.), instrucțiuni. Toate consumabilele sunt împachetate în containerul de plastic pentru transportare. Acest set poate fi transmis în prealabil obstetricianului-ginecolog sau este luat cu sine la maternitate.

Dacă doriți să cunoașteți mai multe informații despre recoltarea și depozitarea celulelor stem, accesați pagina oficială a primei bănci de recoltare a celulelor stem din Republica Moldova - www.alfabiobank.md.

Share:

Articole recomandate