10 greșeli de frumusețe pe care le fac femeile

10 greșeli de frumusețe pe care le fac femeile

 

Adriana Ticu este make up stilist și tot ea fondatoarea „Make up school ADIT”. Fiind în domeniu de mai bine de șapte ani, Adriana a elaborat o listă a celor mai frecvente greșeli pe care le-a remarcat la majoritatea femeilor noastre. Ea spune că dacă femeile ar conștientiza aceste mici detalii,  ar “arunca” ani pe care singure și le pun în cârcă.

 

Așadar, care sunt acestea: 

1. Fondul de ten ales incorect. De regulă, femeile optează pentru un fond de ten mai închis decât culoarea pielii lor. Aceasta le face inestetice, și arată ca și cum ar avea o mască pe față. 

2. Genele lipite şi încărcate. Genele cu volum nu sunt sinonim cu gene încărcate cu jumătate de tub de mascara. Lipite între ele, acestea arată mai degrabă ca un pulover destrămat şi agăţat. Țineți cont și de rimel (volum, lungime etc).

3. Sprâncenele prea întunecate nu vă fac naturale. Acest sfat este valabil și pentru brunete, pentru că vă schimbă starea feței, vă adaugă ani, vă face mai supărate chiar.  

4. Pomeții greșit accentuați, fără a ține cont de forma feței, dau alură de… clovn. Unele femei dau pomeților o formă stranie și chiar murdară. Soluția corectă este o tehnică simplă – trasează zona de deasupra urechii leger cu o pensulă. Culoarea trebuie să fie cât mai naturală.

5. Machiajul de seară purtat pe timpul zilei. Culorile prea închise ale machiajului, specific unei seri în compania persoanei iubite, vor arăta urât pe timp de zi. Chiar dacă, aparent, îţi place cum arată machiajul bedroom eyes, acesta nu se prea potriveşte cu ochii obosiţi şi încercănaţi, iar în lumina zilei arată dezastruos.

6. Buzele cu conturul aplicat peste linia naturală a buzelor în culori agresive este o greşeală imensă pe care o fac majoritatea femeilor care au buze subţiri şi care cred că prin acest procedeu vor obţine un look precum al Angelinei Jolie. Efectul va fi exact pe dos. Cel mai bine e să alegi un luciu pe timp de zi, iar seara conturează buzele fără a ieși din conturul formei.

7. Creionul de buze folosit pentru a desena un contur mult în afara liniei naturale a buzelor şi rujul foarte închis la culoare te dezavantajează. La fel şi culoarea care se întinde dincolo de contur. Ca să nu se întâmple acest lucru, fixează culoarea pe buze cu puţin fond de ten, pe care îl aplici sub ruj, şi alege nuanţe fructate sau neutre care să se potrivească nuanţei pielii tale. Dacă vrei să obţii mai mult volum, foloseşte puţin gloss aplicat în centrul buzei. 

8. Vopsirea părului în tonuri prea deschise ar putea să îi facă pe ceilalți să creadă că ai părul încărunțit. Vopsitul prea deschis al părului, adaugă ani vârstei, la fel ca și cel negru. Este important să menții un echilibru între nuanța părului și culoarea tenului. În caz contrar, părul își pierde din vigoare și pare tern. Astfel, pentru a scăpa de acest efect nedorit, alege să te vopsești cu nuanțe cu un ton, cel mult două mai deschise decât culoarea naturală a părului tău.

9. Extensiile genelor. Și aici am întâlnit multe greșeli, deja făcute de meșterițe. E greșit să se aplice o extensie (o geană) pe mai multe gene naturale, și invers, smocuri de gene artificiale, încleiate pe o singură geană naturală. De asemenea, cere ca aplicarea extensiilor să nu fie prea aproape de pleoapă sau chiar pe aceasta.

10. Ai grijă ca unghiile să aibă aceeași formă și lungime și nu îți zdrobi cuticula.Dacă nu îți reușește să faci o cuticulă frumoasă acasă, să dai aceeași lungime și formă unghiilor apelează la serviciile unei manichiuriste. Dacă îți dorești o acoperire cu gel sau shelac, ai grijă ca să nu te pomenești cu unghii foarte groase.

Make up school ADIT s-a deschis în 2013 și este unica școală din Chișinau cu grafic liber. Oferă cursuri de machiaj, de alungire a genelor, biotatuaj, coafuri, frizuri, alungire a unghiilor. La absolvire, participantele primesc diplome de absolvire pentru adulți și tineret. Curând ADIT își deschide o filială la Orhei.

Contacte: str. Ion Creangă 45/9 Buiucani, Chişinău, Moldova 060292327 Pagina de facebook AICI

 

Foto: Make-Up school ADIT; youtube.com/Ruslana Gee

Adaugă comentariu