Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Alimentul care stimulează imunitatea, topește grăsimea și scade colesterolul

Alimentul care stimulează imunitatea, topește grăsimea și scade colesterolul

Semințele de cânepă pot avea beneficii miraculoase pentru sănătate. Pot fi consumate în moduri variate, precum salate de legume şi fructe, muesli,  produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă şi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase, scrie csid.ro 

Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea-soarelui, semințele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale (magneziu, vitamina B), inclusiv 100% din necesarul zilnic recomandat de mangan, un nutrient necesar pentru oase puternice și producția de colagen pentru o piele și articulații sănătoase.

Semințele de cânepă, indicate diabeticilor și persoanelor cu imunitate scăzută

Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care reglează nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de infecții.

Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).

Remediu natural pentru hipertensiune și colesterol crescut

Nu mai puţin important este conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din semințele de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.

Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie. Astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, sardine, seminţe de cânepă, ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea-soarelui, susan.

Deşi nu există nici o doză zilnică recomandată de acizi graşi esenţiali, mulţi experţi recomandă ca minimum 3% din calorii să provină din Omega 6 şi și Omega 3. Femeile însărcinate şi cele care alăptează ar trebui să dubleze acest necesar. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminţe de cânepă decorticate conţin aproximativ 6.6 grame de Omega 6 şi 2.2 grame de Omega 3, exact doza necesară pentru o dietă de 2.000 de calorii.

Bune pentru slăbit

Dacă încerci să limitezi consumul de carbohidraţii, semințele de cânepă decorticate de cânepă sunt o alternativă foarte bună. Trei linguriţe de seminţe conţin doar 2 grame de carbohidraţi şipot înlocui cu succes fulgii de ovăz la micul dejun.

Presărate peste pâine prăjită sau banane ajută la menţinerea stării de bine şi îţi dau energie. Conţin mai puţini carbohidraţi şi calorii decât untul de arahide sau de migdale!

 
Share:

Articole recomandate