Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Secretele îngrijirii corecte a tenului... primăvara

Secretele îngrijirii corecte a tenului... primăvara

E timpul să faci curăţenie de primăvară nu doar în casă şi garderobă, ci şi în obişnuinţele tale de a-ţi îngriji tenul. Afectat în mod direct de frigul iernii, tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială în timpul primăverii pentru a-și recupera suplețea și prospețimea. Iată câteva sfaturi, care îţi vor prinde bine!

 

Pasul 1 : Exfoliere

Utilizați produse din comerț sau preparați un exfoliant la domiciliu. Poţi face un “scrub” din linguri de făină de porumb (măruntă), câteva picături de gel de duș și o lingură de miere. Este indicat să îți exfoliezi tenul de două ori pe săptămână cu un produs blând. Recomandabil este să faci această procedură înainte de culcare, căci celulele pielii se vor regenera mai uşor în timpul somnului. 

Pasul 2: Alege un fond de ten mai lejer

Fondul de ten trebuie să fie unul ușor și mai puțin dens, dar și să asigure o anumită protecție solară (cu factori de protecţie UV). O alternativă a fondului de ten poate fi un CC sau BB cream care îi va conferi tenului tău un aspect natural și tânăr. Şi mai bine e să renunţi de tot la fond de ten şi să utilizezi o pudră minerală.

Pasul 3: Hidratează-ţi pielea

Aplicați loțiuni care se absorb rapid sau creme intens hidratante. Un sfat este ca după ce îţi aplici crema, să pui un prosop cald/fierbinte pentru câteva minute peste faţă. 

Pasul 4: Bea cât mai multă apă

Hidratează-te şi pe interior. Bea în jur de doi litri de apă pe zi. Pielea va arăta mai sănătoasă, dacă corpul tău va fi hidratat pe măsură!

Pasul 5: Consumă fructe și legume

Cele mai bune fructe și legume pentru piele sunt: merele, citricele, morcovii, castraveții și spanacul. Acestea conțin antioxidanții necesari pentru îndepărtarea toxinelor din corpul nostru.

 

De ce se agravează primăvara problemele tenului?

•    Temperatura creşte şi determină deshidratarea tenului.
•    Vântul şi schimbările bruşte de temperatură din timpul zilei usucă piela şi o sensibilizează puternic.
•    Razele ultraviolete sunt mai puternice şi afectează tenul care nu este protejat.
•    Substanţele alergene din aer se înmulţesc, iar tenul problematic reacţionează la contactul cu polenul, diverse mucegaiuri sau praf.
•    Tenul secretă mai mult sebum, prezintă semne de deshidratare şi este mult mai predispus iritaţiilor.  

 

Foto: ecobeautyeditor.com

Share:

Articole recomandate