Untul de shea – miracol pentru piele și păr – catifelează și înlătură semnele bătrâneții

Untul de shea – miracol pentru piele și păr – catifelează și înlătură semnele bătrâneții

Untul de shea a invadat domeniul cosmetic, fiind prezent în toate produsele de îngrijire, de la săpunuri la loțiuni și creme. Inițial, untul de shea a fost utilizat de către africani pentru a vindeca afecțiunile pielii și ale scalpului. Mai târziu, a fost întrebuințat în tratamentul pielii uscate și a părului, dar și pentru a elimina ridurile și liniile de expresie.

 

Cunoscut și sub denumirea de unt de karite, untul de shea este o cremă albă, uneori spre galben-auriu, cu multe substanțe grase. Este extras din alunele de karate.

Untul de shea este un element magic pentru orice problemă din cadrul dermatologiei. Untul de karite prezintă o cantitate mare de vitamine A, E si F, alături de alte substanțe nesaponificabile. Textura untului este fină, care pătrunde ușor în piele, permițându-i să respire fără să astupe porii. În același timp, este un ingredient perfect de protecție solară.

Loțiune cu unt de shea

Pentru ca pielea să fie hidratată și catifelată mai mult timp, folosiți loțiune cu unt de shea. Genunchii, coatele, mâinile și picioarele vor fi mai fine dacă veți utiliza acest tratament. Un alt remediu este să amestecați puțin suc de aloe vera, extract de castravete și de mușețel cu loțiune de unt de shea. Dacă veți aplica loțiunea cu unt de shea pe piele, aceasta va fi protejată de razele UV. Ba mai mult, va regenera celulele pielii și va preveni semnele bătrâneții.

Untul de shea este prezent și în șampoane, creme și uleiuri de masaj, creme anti-îmbătrânire și balsamuri pentru buze.

Adaugă comentariu