Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 legume și fructe pentru hidratarea organismului

10 legume și fructe pentru hidratarea organismului

Canicula nu este doar o neplăcere de ordin fizic pentru noi, ci și un real pericol pentru organism, care brusc trebuie să facă față unor temperaturi extrem de ridicate. Atunci când mercurul din termometre crește atât de mult, corpul trebuie să muncească pentru a-și regla temperatura, iar una dintre modalitățile de a face acest lucru este prin transpirație. De aceea, dar și din multe alte motive, hidratarea organismului este esențială pentru a trece cu bine peste cele mai călduroase zile ale anului.

10 alimente pentru hidratarea organismului

Chiar dacă bei doar 4-5 pahare de apă pe zi, consumul alimentelor din această listă va asigura hidratarea corespunzătoare a organismului, pentru că sunt formate în cea mai mare parte din apă. 

1. Castravete (96.7% apă)

Această legumă este cea mai bogată în apă și este și răcoritoare, cu alte cuvinte fiind perfectă pentru zilele caniculare. Adaugă castravete cât mai mult în salate sau mănâncă felii de castravete cu humus pe post de gustare. O altă idee interesantă este să amesteci castravete cu iaurt, într-un blender, și să adaugi câteva cuburi de gheață, pentru a prepara o supă de vară delicioasă. 

2. Salata iceberg (95.6% apă)

Salata verde poate fi un adaos excelent la orice sandwich și este un ingredient principal al unor salate delicioase. Cu cât mănânci mai multă, cu atât vei fi mai hidratată. Poți chiar să renunți la lipiile din diverse rețete și să pui diverse umpluturi sau feluri de carne în frunze de salată iceberg. 

3. Ridichi (95.3% apă)

Dacă nu consumai ridichi până acum, este momentul să le introduci în dietă, pentru că vor contribui masiv la hidratarea corpului. Totodată, ele conțin antioxidanți, printre care și catehine, aceleași care se găsesc și în ceaiul verde și care previn îmbătrânirea prematură. Adaugă-le în salate în cantități cât mai mari, pentru că îți vor da senzația de sațietate rapid. 

4. Roșii (94.5% apă)

Ai nenumărate motive pentru a consuma roșii, având în vedere cât de gustoase sunt. Există multe soiuri dintre care poți alege, iar cele cherry pot fi consumate pe post de gustare sănătoasă. Roșiile sunt și foarte bogate din punct de vedere nutritiv, așa că atâta timp cât este vară, încearcă pe cât posibil să le consumi (crude) în cantități cât mai mari. 

5. Ardei grași verzi (93.9% apă)

Dintre toate soiurile de ardei, aceștia sunt cei mai bogați în apă și sunt la fel de bogați în antioxidanți ca și cei roșii sau galbeni. Încearcă să îi consumi pe post de gustare, între mese, alături de diverse delicii, precum humus, puțină cremă de brânză sau puțină pastă de măsline. 

6. Conopida (92% apă)

Conopida este unul dintre acele alimente fără cusur, pe care obligatoriu trebuie să îl consumi cât mai des. Nu ajută numai la hidratarea corpului, ci și la scăderea colesterolului rău și chiar și în bătălia cu cancerul, datorită vitaminelor și fitonutrienților pe care îi conține. O idee bună pentru a introduce conopida crudă în dietă este să o adaugi la salată în loc de crutoane. 

7. Pepene roșu (91% apă)

Vara este momentul ideal să mănânci pepene roșu după pofta inimii, fără a-ți pune în pericol silueta. Poți chiar să faci o cură de detoxifiere numai cu pepene roșu sau doar să mănânci câte o felie ori două între mese. Îți va tăia pofta de mâncare, te va hidrata și unde mai pui că este și absolut delicios? Totodată, el conține și licopen, un antioxidant care luptă împotriva celulelor canceroase. 

8. Spanac (91% apă)

Dacă salata iceberg ți se pare prea fadă, atunci înlocuiește-o cu spanac. Avantajul este că acesta are și mai multe nutrimente, precum potasiul, luteina, fibrele, folații și vitamina E. Adaugă spanac crud la sandwich-uri sau salate, însă ține minte să nu exagerezi, deoarece conține o substanță care blochează asimilarea unor minerale în corp. Spanacul este cu adevărat benefic pentru organism dacă este gătit la aburi câteva minute, până devine mai închis la culoare. 

9. Căpșune (91% apă)

Toate fructele de pădure sunt bogate în apă, însă căpșunele sunt pe primul loc în top. Este greu de crezut că te vei sătura să le consumi ca atare, dar dacă se întâmplă, pune-le într-un blender alături de lapte degresat și fă-ți un smoothie simplu delicios, care nici măcar nu trebuie îndulcit, pentru că fructele sunt deja foarte aromate. 

10. Grapefruit (90% apă)

Am tot vorbit despre beneficiile consumului de grapefruit, iar unul dintre ele este hidratarea corpului. Pe lângă faptul că te ajută să treci cu bine peste caniculă, acest fruct este un remediu aclamat pentru colesterolul mărit. Unde mai pui că te ajută și să slăbești? Fă-ți un suc delicios din grapefruit, apă minerală și puțină miere și te vei simți energizată în zilele mult prea călduroase!

O să îți fie foarte ușor să consumi aceste alimente pentru hidratarea organismuluiavând în vedere că cele mai multe sunt absolut delicioase și îți fac și mai mult cu ochiul atunci când mercurul din termometre este prea ridicat.

Sursa: divahair.ro 

 

 

 

 

 

Share:

Articole recomandate