Atenție! Bolile care se acutizează toamna

Atenție! Bolile care se acutizează toamna

Cu toate roadele bogate și culorile frumoase, toamna aduce cu sine și ploi, timp mohorât, care duce la acutizarea anumitor boli. Din articol aflați care sunt acestea și ce e de făcut.

Infecții respiratorii acute sau acutizarea celor cronice (gripă, guturai, bronșită, astm, pneumonie)

În acest sens este important ca, începând cu luna septembrie, să facem o cură de stimulare a imunității. Dar, atenție, nu luați preparatele naturiste imunostimulatoare la întâmplare, consultați mai întâi un medic.

Alergii

Fenomenele alergice (rinite alergice, crize de astm bronșic) sunt declanșate în această perioadă de frig, de polenul ruginii, de mucegai, de acarienii din praful de acasă sau din școli, de praful de cretă. În ultima perioadă tot mai multă lume suferă și de alergia la ambrozie.

Boli reumatice

În cazul acestora se intensifică durerile, este limitată flexibilitatea articulațiilor. Corpul reacționează la schimbări de temperatură și presiune atmosferica.

Afecțiuni digestive

Venirea toamnei accentuează simptomele legate de bolile provocate de o hiperaciditate gastrică (dureri sau arsuri, balonări, regurgitații acide, sughiț, senzație de greață).

Depresia

Odată cu scăderea numărului de ore în care beneficiem de lumina soarelui și stresul suplimentar la care este supus organismul din cauza schimbărilor atmosferice, există o tendință mai accentuată spre depresie, în special la persoanele sensibile.

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto simbol: divahair.ro

Adaugă comentariu