Azi femeile renunță la sutien. No Bra Day!

Azi femeile renunță la sutien. No Bra Day!

 

Pe 13 octombrie, toate femeile sunt invitate să renunțe la sutien și să-și lase sânii liberi pentru 24 de ore. Și asta nu pentru ca să primească mai multe ocheade din partea bărbaților. Află tot ce trebuie să știi despre aceasta aniversare! 

 

Ce semnifică Ziua fără sutien?

- Ziua Internațională fără sutien a fost instituită de către chirurgul plastician Mitchell Brown și a fost celebrata pentru prima data în 2011. Ea are ca scop educarea și informarea femeilor care hotărăsc să-și reconstruiască sânii chirurgical, după o operație de mastectomie.

- Această zi este sărbătorită bianual, pe 9 iulie, dar și pe 13 octombrie. Unul dintre motivele celebrării duble este faptul că octombrie este luna internațională a prevenției de cancer la sân.

- Ziua fără sutien mai este dedicată și femeilor cu sâni mici care încearcă să camufleze acest „defect” cu bureții sutienelor. Scopul sărbătorii este cel de a promova frumusețea naturală și de a încuraja femeile să fie mândre de corpul lor.

 

Sutienul ar putea dauna sănătății sânilor

Studiile au demonstrat că femeile care nu poartă zi de zi sutienul, au sâni mai fermi decât cele care îl poartă cu regularitate. Experții spun că sutienele preiau rolul ligamentelor naturale, ceea ce le reduce eficiența și duce la „lăsarea sânilor”. De asemenea, studiile mai arată că lipsa unui sutien îmbunătățește respirația și mărește capacitatea plămânilor.

 

Cum să te îmbraci când nu porți sutien

- Alege un material confortabil, pentru a evita iritațiile! Ia un maiou din bumbac, comod și nițel mai strâns, pentru a-ți susține sânii.

- Folosește hainele suprapuse, dacă te simți stingherită. Un sacou, o vestă peste bluză sau o geacă te va face să te simți mai confortabil.

- Folosește accesoriile potrivite! Ca să nu te simți prea expusă, folosește un colier, niște mărgele sau o eșarfă, care să atragă atenția.

- Folosește nipple covers, niște piese care se lipesc direct pe sfârcuri, pentru a-i masca.

- Ai grijă la temperatură! Dacă e prea rece, știi și tu efectul. Îmbracă o hăinuță caldă sau poți alege un sutien pentru sport, mult mai confortabil. Pentru orice eventualitate, ia cu tine o jachetă.

 

Știm toate senzația de ușurare care apare atunci când îți scoți sutienul. Azi avem un motiv în plus să o facem! Azi spunem No Bra!

Foto: gotceleb.com

După informațiile divahair.ro

Adaugă comentariu