Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O femeie a născut în stradă, după ce a fost refuzată de maternitate pe motiv că nu a făcut testul pentru coronavirus

O femeie a născut în stradă, după ce a fost refuzată de maternitate pe motiv că nu a făcut testul pentru coronavirus

O femeie din Republica Kazahstan a născut în curtea propriei case. Marina Pușko are 28 de ani și susține că centrul perinatal a refuzat să o interneze din cauza lipsei unui test pentru coronavirus.

Nu s-a primit să efectueze un test gratuit pentru depistarea coronavirusului, iar pentru unul contra cost nu a avut bani. Drept urmare, nașterea a avut loc în stradă și a fost asistată de câțiva paramedici din cadrul serviciului de ambulanță.

Contracțiile puternice s-au început noaptea târziu, rudele au chemat ambulanța, dar la sosirea ei apa s-a rupt. Specialiștii au decis că nu trebuie să riște și au asistat nașterea chiar în stradă, care a durat doar 20 de minute. Copilul nu are complicații, dar femeia este oricum indignată. Ea susține că a venit la centrul perinatal cu 10 ore înainte de începerea contracțiilor, atunci când a simțit primele dureri. Însă nimeni nu a început să o spitalizeze.

 „În sala de așteptare au întrebat: „Aveți testul pentru coronavirus?” Am spus: „Nu, nu am trecut, pentru că nu sunt teste în clinica noastră.” Ei spun: „Nu vă putem accepta fără test, faceți unul contra cost”. Un test contra cost eu nu pot să fac pentru că nu am bani. Am născut în stradă, în curte, pentru că copiii mei dormeau – nu doream să se trezească din cauza țipetelor ”, a spus Marina Pușko.

După naștere, femeia și copilul au fost duși la cel mai apropiat centru perinatal.

„Ambulanța a ajuns la timp, a asistat nașterea. Totul e bine. Am născut un copil vânăt. Apoi, ambulanța m-a dus la cea mai apropiată maternitate. M-au acceptat acolo, m-au examinat așa cum e indicat. Nu știu cine e vinovatul în această situație. Clinica, care a fost probabil obligată să-mi facă un test gratuit, din moment ce sunt însărcinată și am dreptul la îngrijiri medicale gratuite sau maternitatea”, a spus Marina Pușko.

Marina cere de la autorități să clarifice situația. Centrul perinatal susține că indici pentru spitalizarea de urgență nu au existat. Dar pentru o spitalizare programată, Marina trebuia să facă un test pentru depistarea coronavirusului la clinica de la locul de reședință.

Sursa: liter.kz

Share:

Articole recomandate