Cum scăpăm de stres: câteva tehnici utile și suplimente nutritive

Cum scăpăm de stres: câteva tehnici utile și suplimente nutritive

Din păcate stresul a devenit parte a vieții noastre și ne afectează mai mult decât ne dorim. În articolul care urmează vă propunem câteva tehnici care ajută la eliminarea stresului, dar și informații despre suplimentele alimentare de folos atunci când suntem stresați.

1. Deseori chiar este indicat să spuneți NU. De regulă, la birou, dar și acasă, sunt o groază de lucruri de rezolvat, colegii sau cei dragi vă cer să faceți și alte chestiuni suplimentare, iar dacă veți răspunde afirmativ fiecărei solicitări, la sfârșitul zilei nu veți mai avea forțe pentru nimic altceva.

2. Întrebați-vă: Ce mă ajută să mă relaxez? Ce aș vrea să fac acum sau ce aș face dacă aș avea timp? Exista multe activități care vă pot aduce relaxarea, cum ar fi mersul la sala de sport, o oră de yoga, masaj, o baie, mersul la bazin, cumpărăturile, plimbările în aer liber etc. Nu ezitați să vă oferiți zilnic timp pentru o activitate care vă aduce plăcere și relaxare.

3. Luați magneziu deoarece stresul cronic poate cauza deficiența acestui element. Acesta este un mineral calmant și relaxant, cunoscut de foarte mult timp. Magneziul contribuie la reducerea durerilor musculare, ajuta la un somn de calitate etc. Magneziul se conține în alimente cum ar fi nuci, semințe și cereale integrale.

4. Odihna este foarte importantă, de aceea este bine să dormiți între 7 și 8 ore pe noapte. Există numeroase studii care susțin că lipsa somnului poate duce la boli cardiovasculare, la diabet zaharat, obezitate, dar și la stări de iritabilitate, frustrare și la acumularea stresului.

 

Informații: sfatulmedicului.ro

Foto simbol: medweb.ru

Adaugă comentariu