Iată ce fructe și pomușoare pot fi considerate reginele vitaminelor și e e bine să le mănânci

Iată ce fructe și pomușoare pot fi considerate reginele vitaminelor și e e bine să le mănânci

Aceste superfructe și superpomușoare sunt adevărate magazii cu vitamine, minerale și antioxidanți. Toate sunt bune și mereu necesare, dar dintre toate, acestea 15 pot fi considerate niște super-alimente.

Mure
Conțin 10 antioxidanți, care sunt printre cei mai eficienți în lupta cu radicalii liberi. Conțin fibre și vitamine esențiale în cantități impresionante.

Mere
Sunt cele mai consumate fructe din lume. Reprezintă o foarte bună sursă de fibre, sunt benefice pielii și sunt bogate în antihistamine, cu efect antialergic și antiinflamator. Merele sunt un adevărat medicament pentru sănătatea plămânilor.

Pepene galben
Este fructul care ține pielea frumoasă, sănătoasă și tânără. Este foarte bogat în vitamina A și vitamina C .

Afine
Afinele stimulează activitatea cerebrală, susțin acuitatea vizuală, memoria și capacitatea de concentrare. Sunt bogate în magneziu, care stimulează metabolismul și controlează depozitele de grăsimi.

Cireșe
Sunt foarte bogate în antioxidanți care reduc inflamațiile, scad nivelul grăsimilor în sânge.

Lămâi
Au un conținut masiv de vitamina C, fibre și reprezintă un aliment alcalin care echilibrează Ph-ul intern al metabolismului.

Struguri
Conțin în principal resveratol, un puternic antioxidant care previne afecțiunile cardio-vasculare și previne apariția bolii Alzheimer.

Grepfrutul
Este cel mai bun fruct pentru dietă. Are capacitatea de a reduce depozitele de grasimi și a scădea colesterolul.

Kiwi
Este cel mai bogat fruct în vitamine din grupul B. Este bogat în minerale și prebiotice naturale.

Prune
Sunt fructe care au capacitatea de a reduce stresul și a combate efectele acestuia. Prunele conțin un antioxidant numit acid chlorogenic care anulează efectele cortizolului și prin aceasta combat stresul.

Rodie
Aceste fructe sunt pline de antioxidanți și conțin doze foarte mari de vitamine esențiale.

Avocado
Este un fruct care trebuie mâncat de fiecare dintre noi cel puțin o data pe săptămână. Acesta scade grăsimile periculoase și aduce grăsimi sănătoase esențiale pentru buna funcționare a metabolismului.

Papaya
Aceasta ne ține inima sănătoasă, căci e un fruct bogat în vitamina A, C și E, și este ideal în dieta femeilor.

Zmeură
Este un substanțial ajutor în diete, aduce vitamine, minerale și fibre. Într-o cană de zmeură se conțin 25% din doza zilnică necesară de vitamina C.

Pepene roșu
Acesta este o sursa perfectă de licopen, comparabilă cu cea din roșii, care au cantitatea maximă. Pepenele are puține calorii, însă conține vitamina A și C.

Informații și foto: bucatarici.ro

Adaugă comentariu