Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Pieptul de pui cu striații albe, un pericol pentru sănătate?

Pieptul de pui cu striații albe, un pericol pentru sănătate?

Pieptul de pui care prezintă striații (dungi) albe ar putea fi un efect secundar al metodelor moderne de creștere a păsărilor. Mai precis, este un indicator al „îmbibării” acestora, cu scopul accelerării ritmului de creștere, transmite csid.ro

Potrivit unui studiu al oamenilor de știință de la Universitatea din Bologna, Italia, aceste dungi albe și subțiri de pe pieptul de pui sunt, de fapt, niște defecte de creștere. Iar cauza este supraalimentarea păsărilor într-un timp scurt.

Dacă ar fi doar o problemă estetică, n-ar fi nicio problemă, dar se pare că aceste striații albe ar afecta și calitatea cărnii, respectiv gustul și valoarea nutritivă, susțin specialiștii.

Pieptul de pui cu dungi albe este mai puțin gustos.

Din cauza acestor metode de îngrășare accelerată a păsărilor, pieptul de pui devine „lemnos” și nu are niciun gust.

În plus, marinarea pieptului de pui ar putea să nu-și îndeplinească scopul, și anume de a frăgezi carnea.

„Deși cauzele specifice ale tulburărilor musculare, precum striațiile albe de pe pieptul de pui, sunt încă în curs de cercetare, majoritatea studiilor efectuate până în prezent au stabilit o legătură între creșterea accelerată și greutatea mare a păsărilor, creșterea producției de carne de pui și îmbolnăvirea de miopatie (n. red. – o afecțiune a mușchilor) a puilor de carne”,  se arată în studiu.

Un alt aspect interesant din raportul experților arată diferența majoră în ceea ce privește greutatea puilor de carne, de-a lungul anilor.

De exemplu, în 2015, un pui cântărea, în medie, 2.83 kilograme la 47 de zile. În 1950, greutatea puilor de carne era de 1.4 kilograme la 70 de zile.

O diferență imensă, care nu poate fi pusă decât pe seama supraalimentării păsărilor diferite concentrate. Iar efectele asupra sănătății noastre… încă nu se cunosc.

Aveți grijă de unde cumpărați carne și încercați, pe cât posibil, să achiziționați produse din surse ecologice.

Share:

Articole recomandate