Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Se așteaptă un nou val de varicelă? Cum ne protejăm!

Se așteaptă un nou val de varicelă? Cum ne protejăm!

 

După ce vara aceasta am trecut printr-o epidemie a bolii mână-gură-picior, care a alarmat părinții, medicii ne dau o veste bună și spun că, la moment, numărul cazurilor scad. Însă totodată, aceștia avertizează că se așteaptă un nou val de varicelă. Aflați mai jos cum trebuie să tratați contaminarea cu acești viruși.

Varicela este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzează erupție (urticărie). Varicela apare pe tot parcursul anului, întâlnindu-se cel mai frecvent iarna și primăvara. Mai mult de 90% din oamenii din întreaga lume ajung să facă boala la un moment dat în viață, mai ales dacă aceștia nu sunt vaccinați împotriva varicelei.

Virusul ce cauzează varicela se transmite cu ușurință de la o persoana la alta. Cel mai frecvent, transmiterea bolii se realizează pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale și nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin strănut sau tuse, de la persoane bolnave. 

Perioada de incubație, care durează de la expunerea la virusul varicelei până la apariția semnelor de boală, este de obicei între 14-16 zile, dar poate fi cuprinsă între 10-21 zile. 

Primele simptome ale varicelei sunt: 
- febra între 38 și 39,4 C; 
- indispoziție, oboseală și stare de rău;
- apetit diminuat sau dispărut;
- dureri de cap și inflamația gâtului. 
Primele semne sunt de obicei ușoare la copii, dar la adulți pot fi severe. Aceste semne persista pe toată perioada bolii. După 1-2 zile de la apariția primelor semne de boală, apare erupția pruriginoasă, care produce mâncărime. 

Nu folosiți verdele de briliant sau iodul! Medicii atenționează părinții să nu recurgă la metodele tradiționale folosite în trecut pentru a trata varicela, deoarece acestea pot fi extrem de dăunătoare pentru copii. Dermatologii îndeamnă părinții să folosească loțiunea CICABIO de la Bioderma, un remediu testat și recomandat în tratarea varicelei, dar și a altor tipuri de boli cauzate de viruși, cum ar fi boala mână-gură-picior, herpes simplex etc.

Dolma Nadejda, medic dermatolog: „Părinții sunt obișnuiți din trecut să apeleze la soluții dezinfectante pentru a trata varicela, cum ar fi: verdele de briliant sau iodul. Însă ei nu cunosc faptul că pe lângă efectul antibacterian pe care îl au, aceste soluții au și o mulțime de aspecte negative: usucă pielea, provoacă iritații și pot agrava procesul de tratare a bolii, deoarece la copilași pielea este foarte sensibilă și fină, iar aceste produse sunt extrem de agresive pentru tipul lor de piele. Cicabio este un preparat pe care îl recomand - efectiv, non agresiv și nu dăunează sub nici o formă. Este un produs testat, care conține ingrediente naturale și biologice. Îl recomand cu toată încrederea atât în tratamentul varicelei, cât și în tratarea herpesului Simplex, dar și a bolii mână-gură-picior. Eficacitatea produsului poate fi confirmată și de mamele care sunt foarte mulțumite de efectul acestei loțiuni.”

Loțiunea Cicabio de la Bioderma este un preparat cu efect antibacterian și imuno modelator, care oprește dezvoltarea bacteriilor și a virușilor. Pe lângă faptul că luptă cu virușii din focar, Cicabio regenerează și hidratează pielea. În cazul varicelei, a herpesului, dar și a bolii mână-gură-picior, se recomandă aplicarea regulată a loțiunii, pentru ca substanța activă să-și facă efectul mai rapid. Însă produsul poate fi folosit și ca metodă de prevenire sau protecție împotriva tuturor formelor ale dermatozelor virale.

Cicabio Loţiune reparatoare calmează și usucă leziunile cutanate care prezintă exsudat: pliurile pielii, bășici și igiena cordonului ombilical. Produsul stimulează reconstrucţia perfectă a pielii acţionând de-a lungul fiecărei etape a procesului biologic de reconstrucție epidermală.

 

Foto: eumama.md; medicamente24.ro.

Share:

Articole recomandate