Nucile în miere sunt un remediu puternic. Vezi ce beneficii pentru organism au
- 2022-10-05
- 618
Oamenii cred că totul este legat în natură și că nu este nimic făcut la întâmplare. Astfel, nucile sunt un simbol al intelectualilor, deoarece miezul lor bi-lobat are suprafața contorsionată, asemănătoare cu creierul uman! Desigur, faptul că nucile sunt bune pentru creier este explicat de știință prin numeroasele lor nutrienți benefici pentru sănătate, în special acizii grași omega-3 care sunt esențiali pentru o sănătate optimă, scrie stiai.net
Miezul de nucă are un conținut ridicat de acid elagic. Acidul elagic este un fenol antioxidant natural care se găsește în numeroase fructe (căpșuni, zmeură, mure) folosit pentru prevenirea cancerului și tratarea infecțiilor virale și bacteriene.
Mierea este un aliment complementar perfect pentru nuci, deoarece conține cel mai mare raport de lizină și împreună formează o sursă de proteine mai completă. Alte alimente care conțin lizină: ciuperci și porumb. Încearcă-le pe toate cu nuci!
Beneficiile pentru sănătate ale nucilor
- Scad inflamația în cazul bolilor de piele precum psoriazisul și eczema – scad inflamatiile, datorită concentrațiilor mari de grăsimi bune.
Beneficiile nucilor pentru piele se datorează antioxidanților pe care le conțin. Deoarece nucile conțin vitaminele A și E, ele protejează pielea împotriva daunelor radicalilor liberi, prevenind astfel semnele îmbătrânirii. De asemenea, grăsimile bune omega-3 din nuci, ajută la menținerea unui ten hrănit și tânăr. - Scad colesterolul. Nu pentru că nucile au colesterolul zero, ci pentru că au antioxidanți, fenoli, vitamina E, acid galic și acid elagic care toate contribuie la scăderea colesterolului.
- Previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene. În principal datorită conținutului său ridicat de acid elagic, acizi grași n-3 (ω-3), tocoferoli, β-sitosterol și pedunculagină care au proprietăți de prevenire a cancerului.
- Întăresc sistemul imunitar.
- Te ajută să ai o mai bună funcție cognitivă. Arată ca un creier uman și aucantități mari de Omega 3 și se știe că acești acizi grași joacă un rol important în procesul de intrare a nutrienților importanți în celulele creierului și în ieșirea celulelor reziduale. Aproape 60% din creierul nostru este compus din grăsimi structurale, care sunt în principal acizi grași omega-3.
- Reduc riscul de apariție a bolii Alzheimer prin oprirea formării plăcilor de amiloid care se găsesc în creierul pacienților care suferă de această boală debilitantă. Consumul de nuci corectează deficitele de memorie și abilitățile de învățare.
- Previn ritmurile cardiace neregulate și reglează formarea plăcii în vasele de sânge. Acest lucru se datorează aminoacidului esențial l-arginina care îmbunătățește elasticitatea vaselor de sânge și a Omega 3.
- Nucile reduc cantitățile de lipide Lp(a) care crește coagularea sângelui și riscul de ateroscleroză și boli de inimă.
- Scad colesterolul și riscul de boli cardiovasculare. O meta-analiză și o revizuire sistematică au arătat că dietele bogate în nuci au scăzut semnificativ colesterolul total și LDL pe durata studiilor pe termen scurt.
- Reduc depresia și ADHD.
- Mențin sănătatea oaselor – datorită Omega-3 și manganului.
- Previn calculii biliari (mai ales la femei).
- Tratarea insomniei. Nucile conțin melatonină și sunt indicate a fi consumate chiar înainte de culcare. (cea mai bună formă este să le mâncați cu miere. Acest lucru va îmbunătăți somnul și va asigura un somn neîntrerupt pe toată durata nopții.
- Au efect laxativ.
- Îmbunătățesc sănătatea părului. Un amestec de ulei de migdale și nuci aplicat pe scalp cu ajută părul și îl face mai puternic și hidratat și îl va împiedica să cadă.
- Ucid paraziții intestinali și tenia.
- Ajută la asigurarea unei bune functionari a glandei tiroide.
- Ajută la pierderea în greutate, deoarece nucile ne oferă o senzație de sațietate și ne reduc pofta de mâncare, astfel ne ajută să slăbim eficient.
- Ajută în caz de astm și artrită reumatoidă diminuând inflamația.
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale mierii și nucilor?
Mierea și nucile își vor spori proprietățile reciproce. Nu trebuie să fie o miere specifică, atâta timp cât este crudă și de preferință organică (și fără neonicotinoizi și alte pesticide).
Scade hipertensiunea arterială
Se recomandă consumul zilnic a 100 de grame de nuci și aceeasi cantitate de miere pe o perioadă de 45 de zile. Aceasta este o cantitate mare de nuci și miere, așa că asigurați-vă că aveți cât vă trebuie și amintiți-vă că nucile au un efect laxativ.
Tratează anemia
Se prepară un amestec din 500 g miere, 500 g nuci tocate (măcinate) si zeama unei lămâi. În rețeta inițială se menționeaza doar o lămâie, dar alții pun câte 2 sau 3, cred ca depinde de gustul fiecăruia.
Amestecă ingredientele și pune-le într-un borcan de sticlă. Luați 1 lingură de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese.