Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Remedii naturale pentru a scăpa de tuse

Remedii naturale pentru a scăpa de tuse

Tusea este un simptom care apare în urma unei agresiuni virale sau bacteriene asupra mucoaselor. În fapt, tusea este un mod de protecție reflex al căilor respiratorii. Împotriva tusei persistente se poate acționa și pe căi naturale. Bineînțeles, nu vorbim de tuse ca simptom al unei infecții respiratorii sau cea cauzată de o boală pulmonară. Medicii insistă că dacă o tuse nu trece în cel mult zece zile de la debut cu tot cu tratament, prezența la cabinet este obligatorie.

Leacuri naturale pentru tuse:

Mierea – are proprietăți antiseptice și de calmare a tusei. Se poate folosi miere de floarea-soarelui, de tei, de lavandă, miere de conifere, de brad sau mierea de pădure.

Ceapa – ameliorează tusea, dar și durerile de gât și durerile de cap provocate de o sinuzită. Poate fi consumată sub formă de sirop, care se prepară cu miere sau sub formă de ceai, care la fel, se poate bea îndulcit cu puțină miere.

Ridichea neagră – se spune că este benefică pentru orice tip de tuse. Are proprietăți imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene și poate calma accesele supărătoare de tuse. Se ia o ridiche neagră care se spală foarte bine, se scobește, și în scobitură se adaugă miere. Se pune lângă o sursă de căldură timp de câteva ore apoi se ia câte o lingură de câteva ori pe zi.

Sirop de patlagină – patlagina este o plantă folosită contra tusei, bronșitei și laringitei, fiindcă are proprietăți antitusive, expectorante și antibiotice.

Sirop din muguri de brad – un bun antiseptic și un foarte bun tonic pulmonar, ajută la combaterea tusei, a bronșitei, și este de ajutor în combaterea virozelor respiratorii sau a faringo-amigdalitelor. De altfel, siropul de muguri de brad cu miere este un veritabil medicament.

Ceai de tei – teiul are un efect antispastic și antiinflamator, fiind benefic și la calmarea tusei. Se recomanda 2-3 căni de ceai pe zi cu infuzie din flori de tei.

Ceai din coji de nucă – frunzele și cojile de nucă au fost folosite încă din vechi timpuri pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Totul se datorează funcțiilor depurative, antiinflamatoare, calmante și cicatrizante pe care cojile de nucă le dețin.

Siropul de hrean – rădăcina de hrean are proprietăți stimulente al procesului de nutriție, purgative, diuretice, expectorante, antibiotice sau  antispasmodice. Pentru calmarea tusei se recomandă rădăcină de hrean dată pe răzătoare. Pentru ca efectul să fie și mai bun, aceasta trebuie amestecată cu miere de albine. Cantitățile de hrean și miere trebuie să fie în proporție de 1 la 1.

 

Sursa: edumedical.ro; narodnymi.com

Share:

Articole recomandate