Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Zâmbetul este licuriciul prin labirintul vieţii!

Zâmbetul este licuriciul prin labirintul vieţii!

Ați observat că dantura dumneavoastră sau a copilului nu este perfectă? Vă îngrijorează acest lucru?... Cu toții ne dorim să avem un zâmbet frumos și sănătos, deoarece ne oferă mai multă încredere în noi. Astăzi, medicina contemporană  ne oferă posibilitatea de a avea un zâmbet impecabil la orice vârstă. Sunt multe situații în care aparatul dentar este necesar pentru a trata anumite probleme.  Aflăm mai multe detalii din lumea ortodonției de la directorul clinicii „Mela Dent” Ion Lupu și de la medicul stomatolog ortodont Stela Lupu, care are o experiență în domeniu mai mult de 10 ani și peste 1000 de pacienți tratați. 

- De ce ați ales să deveniți medic stomatolog ortodont?

- Mai întâi a fost o idee din partea bunicii mele, inițial nu am susținut-o. După care m-am decis totuși, am pus pe cântar mai multe profesii și am ales aceasta în final.

 - În zilele noastre tot mai mulți copii și tineri se adresează la medicul ortodont, din ce cauză? 

- Deoarece își doresc un zâmbet frumos și la moment esteticul este pe prim plan. 

- De la ce vârstă noi putem să aplicăm aparatul dentar la copii?

- Se recomandă consultarea copilului din momentul din care au erupt toți dinții temporari, dar aplicarea aparatului deja depinde și de pacient cât de cooperant el este. Aparatul dentar la copii poate fi aplicat de la vârsta de 6-7 ani. Sunt care la vârsta aceasta nu vor categoric să poarte aparatele până la o vârstă mai conștientă, ca de exemplu 9-10 ani. Unii chiar și de la 12 ani se decid și au răbdarea asta de a purta, dar sunt și copii care de la șapte ani acceptă să poarte aparat dentar. 

- Câte tipuri de aparat dentar aveți pentru copii? 

- (S) Anume pentru copii sunt două tipuri de aparate, prima categorie sunt aparatele miofuncționale și anume myobrace-urile care le purtăm 1h-2h ziua și toată noaptea și este altă categorie de aparate, plăcuțele care trebuiesc purtate practic 24 din 24. Sistemul despre care am vorbit până acum, plăcuțele obișnuite și myobrace-urile se folosesc mai mult la dentiță mixtă, adică la dinții de lapte plus dinții permanenți sau doar dinții de lapte. Dacă myobrace-urile sunt prefabricate și se atribuie în funcție de situația pacientului, atunci plăcuțele sunt confecționate individual pentru fiecare pacient și aici cuprindem vârsta între + - 6 ani până la + - 12. De la 12 ani începem a lucra cu dinții permanenți să-i aranjăm frumos în arcadă prin sistemul de bracket.

- Ce tipuri de brackets utilizați pentru corectarea danturii? 

- Am ales să lucrăm doar cu bracketsi de la Damon. Ei se clasifică în funcție de lucru, sunt sistemele ligaturante care necesită vizită odată în lună și sistemele autoligaturante. Se aplică începând cu vârsta adolescentă, de la 12, 13 ani, iar altă limită de vârstă nu avem. 

-Cât timp trebuie să purtăm un aparat dentar? 

-Media de tratament este de 2 ani, poate fi de la un an jumate- până la trei, dar depinde de pacient și de gravitatea situației. 

Din câte cunoaștem aproape toți copiii au frică de a merge la medicul stomatolog, cum reușiți să păstrați calmul copiilor atunci când vin la consultație? 

- În primul rând, la noi în domeniul ortodontic nu este durere. Intervențiile pe care le avem de făcut sunt lipsite total de durere. Din prima vizită, copilul fiind așezat în fotoliu, îl asigurăm și îi promitem că nu-i comitem nici o durere, doar îl examinăm. După care el deja este calm și suportă toate procedurile care urmează. 

Clinica stomatologică „Mela Dent” a fost înființată din dorința de a aduce clienților din Chișinau și nu numai servicii medicale stomatologice de o înaltă calitate, care respectă tendințele internaționale în materie. Mai multe detalii despre clinica „Mela Dent” ne oferă directorul acesteia, Ion Lupu. 

- Povestiți-ne despre istoria apariției clinicii dvs? 

-  În general era un vis de-al meu ca să deschid o clinică stomatologică, doar că mai puțin era realizabil. Mai apoi un prieten mi-a propus un spațiu care îl dă în chirie și dacă nu aș vrea eu să deschid acolo clinică stomatologică. Cam așa a pornit de fapt toată aventura asta. În 2015 s-a deschis clinica. Din 2019 am început să lucrăm mai intens și cu partea de ortodonție. La moment avem toate serviciile stomatologice: stomatologie terapeutică maturi, stomatologie terapeutică copii, ortopedie adică tratamentul cu proteze dentare, coroniță, zirconiu, ceramic, implantologie, ortodonție, paste, periuțe profesionale, putem acorda orice serviciu stomatologic pentru orice pacient. 

-  Ce succese a înregistrat clinica de-a lungul anilor? 

- Succesul este că devenim tot mai cunoscuți și avem recunoștința a tot mai mulți și mai mulți pacienți. 

- Ce oferte pentru pacienți aveți la moment?

- O particularitatea prin care ne deosebim de alte clinici este că pacienților noștri le oferim pastă specială ortodontică și periuță specială ortodontică care o să îi ajute în îngrijirea și igienizarea cavității bucale atunci când poartă brackets. Însuși instalarea sistemului de brackets presupune o igienă foarte viguroasă. Dacă ea nu este prezentă atunci și rezultatul este foarte îndoielnic să zicem așa. De asemenea, prima consultație la clinica noastră este absolut gratuită. 

-Ce mesaj ați dori să transmiteți pacienților, de ce ar trebui să aleagă anume clinica dvs?

- În primul rând datorită unui dintre celui mai bun sistem din lume, Damon, este prima condiție. Acest sistem au un finisaj foarte bun, asigură pacientului un confort foarte major, ei sunt atât de bine lustruiți că nu provoacă senzația de disconfort a mucoasei pe interior. Un alt motiv ar fi că cu ajutorul sistemului Damon se scurtează perioada de purtare a bracketsilor, fiindcă procesul de îndreptare a dinților decurge mult mai repede indiferent de care sistem aleg, metal sau estetic. Și prețul pentru sistemul Damon pot să zic că este cel mai avantajos. Dacă sunt o mulțime de bracketsi cu care lucrează medicii, noi lucrăm cu cei mai buni și cu un preț mult mai accesibil. Chiar și faptul că oferim pastă și periuță la fel este un avantaj pentru noi. Și cel mai important când scoatem bracketsi mai sunt niște recomandări: se instalează un retainer, o sârmulită pe partea interioară a mai multor dinți ca să păstreze acest efect pe care l-am obținut după instalarea bracketsilor. La fel, noi mai confecționăm niște cape transparente care pacientul le poartă o perioadă îndelungată de timp. Această lucrare o efectuăm într-o singură vizită, spre deosebire de alte clinici unde pacientul trebuie să vină de câteva ori.  

 

Clinica stomatologică Mela Dent se află chiar în centrul orașului Chișinău. Cine are nevoie de o consultație la un medic stomatolog sunt așteptați pe strada Grigore Vieru 22/8. 

Prima consultație la ortodont este absolut gratuită!

Laboratorul tehnicianului dentar este în aceeași clădire cu clinica stomatologică, acest fapt este un avantaj major. 

Pentru mai multe informații accesați site-ul web al clinicii Mela Dent! 

Mela Dent- Zâmbim împreună! 

 

 

 

 

Sursa foto: MelaDent

Share:

Articole recomandate