5 idei de afaceri pentru mamele aflate în concediul de maternitate

5 idei de afaceri pentru mamele aflate în concediul de maternitate

 

Dacă faci parte din categoria proaspetelor mămici şi eşti în concediul de maternitate, s-ar putea să ai timp (dar mai ales, nevoie) şi de alte activităţi. Ca să nu-ţi pierzi din abilităţile profesionale dobândite până în perioada maternităţii, dar să câștigi și ceva bani, te sfătuim să iniţiezi o afacere. Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, autor şi antreprenor român recomandă câteva idei de afaceri cititoarelor revistei “Odoraş”, care ar putea să aducă bani şi satisfacţie.

 

Antreprenorul recomandă mamelor ca înainte să înceapă o afacere, să se întrebe în ce măsură o pasionează domeniul sau dacă, în timp, se vede pasionată de domeniu. Asta pentru că se recomandă, indiferent de momentul în care deschizi o afacere, să o gândești la scară mare, să vezi în perspectivă.

 

Afaceri cu obiecte handmade

Pot să fie obiecte vestimentare, accesorii, decorațiuni pentru casă, prăjituri, săpun, orice. Dacă sunt lucrate cu pasiune și din materiale de calitate, poziționate corect în piață, aceste produse pot să clădească o afacere interesantă și creativă în timp.

„E nevoie de abilitatea de a face aceste obiecte, sau capacitatea de a căuta persoane care au această abilitate. După care, și mai importantă, e abilitatea de a le vinde” este de părere Lorand Soares Szasz.

Buget iniţial: între 200-2000 mii euro, în funcţie de cât de mare doreşti să fie afacerea.

 

Shop online pe Amazon

Este o afacere în mare dezvoltare în acest moment. Amazon îți oferă posibilitatea să vinzi aproape orice prin site-ul lor și ei se ocupă de partea logistică. Tu doar cauți produsul potrivit pentru piața din SUA o imporți din China direct în America, clădești un brand și începi să vinzi prin Amazon. De restul, în schimbul unui comision, se ocupă amazon.

Și aici se aplică aceeași regulă. Învață cum să faci afacerea înainte să te lansezi.

Buget iniţial: aproximativ 5000 mii euro.

 

Un blog de nișă

Da, un blog poate să fie o afacere bună. Cum? Găsește nișa potrivită, construiește o imagine bună și creează-ți o comunitate. Durează, ca orice este bun pe lumea asta, dar e o meserie foarte interesantă și creativă. Ulterior poți câștiga din publicitatea pe blog. La sigur că şi tu ai un autor de blog preferat, încearcă şi tu.

Buget iniţial: zero investiţii fianciare, e nevoie de cunoştinţe.

 

Copywriting

Dacă pasiunea mămicii e să scrie și mai știe și să vândă, îi recomandăm să înceapă să lucreze la proiecte de sales copywriting. Este un domeniu care mereu are nevoie de minţi noi şi creative. Aşa deci, nu lăsa să piară creativitatea ta, dezvoltă-ţi capacităţile.

Buget iniţial: zero investiţii fianciare, e nevoie de cunoştinţe.

 

Planificare evenimente

Organizarea de nunți, botezuri, zile de naşteri şi alte evenimente e un domeniu frumos şi creativ. Asemenea gen de afacere i se potriveşte unei mămici inventive care are nevoie constantă de noutate şi interacțiune cu persoane noi.

Orice domeniu are nevoie de educație constantă. Orice ai alege să faci învață, întâlnește-te cu cei mai buni, pentru că doar așa poţi face performanță.

Buget iniţial: zero investiţii fianciare, e nevoie de cunoştinţe.

 

4 criterii generale de care trebuie să ţină cont viitoarea antreprenoare:

1. Să învețe, să investească în educație. Mergi la cursuri, traininguri, astfel cunoşti oameni ca şi tine, interacţionezi cu specialişti din domeniu şi afli informaţii actuale.

2. Să gândească în perspectivă. Fii visătoare atunci când îţi planifici afacerea. Nu te limita doar la o idee fixă, fii flexibilă şi încearcă să te pliezi necesităţilor pieţii.

3. Să știe DE CE face ceea ce face, care e viziunea pe care o are. Gândeşte şi planifică detaliat orice pas şi detaliu. Încearcă să identifici toate căile potrivite pentru dezvoltarea afacerii ale.

4. Să fie dispusă să ,,renască din propria-i cenușă". Afacerile sunt grele, sunt momente când greșești, însă un antreprenor adevărat nu se lasă bătut decât atunci când prin continuarea afacerii face mai mult rău decât prin închiderea ei. Uneori chiar şi cei dragi îţi aduc argumente care te pot determina să renunţi la o idee, dar dacă tu vezi profit din asta, fii perseverentă.

 

Istoria de success a unei femei de afaceri care a început businessul când era însărcinată:

Natalie Massenet de la Net-a-Porter.com e un exemplu motivaţional excellent.  Natalie şi-a început cariera la revista „Women’s Wear Daily”, din America, iar în 1997 l-a cunoscut pe bancherul Arnaud Massener, cu care s-a şi căsătorit. S-a mutat apoi în Londra, iar la 33 de ani lucra la publicaţia „Tatler”, unde era asistenta Isabellei Blow. Pe atunci se ocupa de pictorialele de fashion, iar ideea unui business axat pe shopping online i-a venit în momentul în care cititoarele sunau la redacţie pentru a întreba de unde îşi pot cumpăra hainele pe care le văd în revistă. 

Era însarcinată cu primul copil când a început această afacere, dar asta nu a împiedicat-o să îşi facă planuri de viitor. A încercat să găsească finanţare pentru proiectul ei, însă nimeni nu i-a oferit credibilitate. Soţul ei a fost singurul care a crezut în ea şi a ajutat-o să găsească 1,2 milioane de lire pentru capitalul social şi investiţia de inceput. Şi-a început business-ul în bucătăria din apartamentul ei din Chelsea, împreună cu doar doi angajaţi. „Am împrumutat de la soţul meu un laptop care abia mai mergea, am intrat pe net şi nu am mai ieşit...” a declarat Natalie. 

 

Citește și: 9 idei pentru mămicile care vor să câștige bani acasă

Foto: topviralnew.com, huffpost.com, xnspy.com

Galerie de imagini
image

Adaugă comentariu