5 secrete valoroase pentru mămicile care își doresc să devină mai organizate

5 secrete valoroase pentru mămicile care își doresc să devină mai organizate

Programul zilnic al unei mame este destul de solicitat și este foarte greu să facă față tuturor necesităților. De foarte multe ori mămicile nu reușesc să îndeplinească nici măcar jumătate din activitățile pe care și le propun, și asta deoarece nu sunt organizate și nu știu cum să-și gestioneze corect timpul. În cele ce urmează îți propunem 5 sfaturi importante de care ar trebui să ții cont dacă îți dorești să reușești să faci mai multe activității și să fii o mamă organizată.

1. Creează-ți propria agendă sau un jurnal în care să notezi tot ceea ce ai de făcut pentru ziua/săptămâna/luna respectivă. Scrie toate activitățile sub formă de listă, astfel încât să-ți fie foarte ușor să-ți bifezi ceea ce deja ai făcut. Cu ajutorul acestei metode îți va fi foarte comod să verifici dacă ai reușit să îndeplinești tot ceea ce ți-ai propus sau poate ți-a scăpat ceva.

2. De fiecare dată când folosești un anumit obiect din casa ta, ai grijă să-l pui înapoi în locul de unde l-ai luat și cere același lucru și de la membrii familiei tale. De multe ori se întâmplă să pierzi foarte mult timp căutând ceva, doar din simplul motiv că anterior nu ai fost atentă și nu ai pus lucrurile la locul lor.

3. Scapă de lucrurile inutile din locuința ta. Strânge toate hainele copilului pe care nu le mai poartă, jucăriile cu care nu se mai joacă, cărțile pe care nu le mai citește etc. și oferiți-le unui copil care are mare nevoie de aceste lucruri. Nu mai acumulați toate lucrurile pe care nu le mai folosiți cu gândul că într-o bună zi vă vor fi de folos. Astfel nu doar că veți obține mai mult spațiu, dar și veți economisi mai mult timp atunci când faceți ordine prin casă.

4. Nu vă planificați mai multe activități într-o singură zi. Este puțin probabil să reușești să faci foarte multe lucruri în aceeași zi, în schimb veți fi stresată și mereu pusă pe jar. Mai bine renunțați la anumite activități sau amânați-le pentru o altă zi, decât să fiți toată ziua încordată. Faceți doar lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru voi.

5. Planificați meniul pentru întreaga săptămână. În așa fel va fi mult mai ușor să gătiți și nu veți pierde timp căutând rețete și idei de bucate în fiecare zi. 

Foto: hplaza.it; home-truths.co.uk; usingpeople.net; flymama.info

Adaugă comentariu