Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe și când trebuie să acționăm

Care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe și când trebuie să acționăm

Vergeturile apar de regulă în timpul sau după o sarcină, sau la simplele variații de greutate. Cele mai întâlnite sunt vergeturile de pe coapse, abdomen, sâni, fese sau mâini. Vergeturile apar din pricina unei rupturi în dermă, strat de țesut al pielii, ce apare când pielea se întinde.

Pielea din zona rupturii este înlocuită de țesut cicatricial, care nu are aceleași proprietăți ca țesutul inițial. Se estimează că 90% dintre femeile care sunt sau au fost însărcinate au vergeturi, alături de 70% dintre fetele adolescente și 40% din băieții adolescenți.

Vergeturile roșii sunt primul semn că pielea se întinde forțat. Ele sunt proaspete și marchează începutul vergeturilor, adică se află în faza incipientă când se observă vasele de sânge prin pielea extrem de întinsă. În acest punct, vergeturile au mai puțin de un an, deci e momentul perfect pentru a încerca să le tratezi și să previi apariția altora deoarece fibrele de colagen au încă potențial de regenerare.


Pentru tratarea vergeturilor roșii poți folosi creme care să redea pielii colagenul necesar și elasticitatea. O altă opțiune sunt tratamentele cu laser, de tip IPL (lumina intens pulsată) sau PDL (laser pulsat Dye). Cu toate acestea, e important de reținut că majoritatea medicilor nu garantează că vor dispărea vergeturile în urma acestui tip de tratament, ci aspectul lor va fi considerabil îmbunătățit.

Vergeturile albe apar din pricina întinderii pielii pentru o perioadă îndelungată. Acestea sunt vergeturile roșii mature, lipsite de pigment. Faptul că s-au transformat în vergeturi albe indică o cicatrizare a țesutului, ceea ce face ca procesul eliminării lor să fie unul dificil și îndelungat. Vergeturile albe NU dispar de pe corp, indiferent cu câte creme-minune le-ai unge. Singurele 2 alternative, care însă nu da rezultate garantate, sunt microdermabraziunea, care oferă un aspect finisat al pielii, sau laser excimer, ce ajută la colorarea vergeturilor în culoarea pielii.

Pielea este un organ foarte sensibil, îți sugerăm să nu acționezi fără o consultație de diagnostic unde specialistul îți va spune care este stadiul vergeturilor și cum le poți stopa.

Sursa: baby.unica.ro; stropconcept.ro

Share:

Articole recomandate