Ce trebuie să ştii când alegi un apartament. 5 SFATURI utile

Ce trebuie să ştii când alegi un apartament. 5 SFATURI utile

 

Orice familie tânără visează să aibă propria locuinţă. Nu mai dorim să stăm în chirie și nici cu părinţii... Vrem să investim bani în propria locuinţă. Dacă ați reușit să adunați niște bani și planificați să vă luați un apartament, țineți cont de recomandările noastre. 

 

Sfaturi de care să ții cont!

Cercetați piața imobiliară. Vedeți care sunt prețurile la apartamentele din zona aleasă, pentru a face mai ușor o comparație. De asemenea, e important să alegeți cu grijă compania care construiește blocul, în cazul în care vreți un apartament nou, pentru a evita companiile dubioase. Analizați-i web site-ul, vedeți ce construcții a mai realizat până acum, discutați cu oamenii care deja au procurat o locuință construită de aceștia ș.a.

Alegeți un apartament nou construit. Dacă tot ați hotărât să investiți economiile strânse cu greu, alegeți un apartament într-un complex nou. Cu siguranţă nu vreți un apartament vechi, mereu predispus la reparaţii şi cheltuieli administrative mari. 

Bloc cu teren de joacă şi parcare. Un rol foarte mare, mai ales pentru tinerele familii, este dotarea blocului cu un teren de joacă pentru copii. De asemenea, posibilitatea de a avea un loc bun de parcare, în siguranță este și el important. 

Verificați documentele! Aici ne referim la documentele care atestă calitatea de proprietar a vânzătorului, la extrasul din cartea funciară care prezintă istoricul imobilului respectiv, dar și la contractul de vânzare-cumpărare (dacă are sau nu clauze care să vă dezavantajeze). Puteți apela la serviciile unui avocat sau ale unei agenții imobiliare. 

Mici detalii importante: anul construcției clădirii; etajul la care este amplasat apartamentul (etajul 1-5 deobicei sunt cele mai bune, dar și mai scumpe, uneori); luminozitatea; izolația; calitatea finisajelor; tipul de încălzire a blocului; poziţionarea faţă de spaţiul de depozitare a gunoiului (să nu fie geamurile chiar lângă ele) ș.a. 

 

Cum aleg o companie imobiliară de încredere?

Istoria unei companii și lucrările făcute anterior, care durează în timp și rămân a fi de calitate și peste ani, este cea mai bună recomandare pentru o companie. Una dintre cele notorii companii impobiliare din Moldova este compania Lagmar-Impex SRL. Compania a realizat până în prezent numeroase proiecte imobiliare locative care sunt deja date în exploatare. În acelaşi timp, aceasta a realizat lucrări de reabilitare a unor clădiri istorice ale oraşului Chişinău, printre care blocul de studii Nr.2 al Universităţii de Stat din Moldova, care conferă zonei un aspect proaspăt şi european. Căminele USM Nr. 10 şi 11 la fel au fost restaurate de către această companie şi lista nu se încheie aici. “Compania Lagmar-Impex SRL” este actulamente una dintre cele mai credibile companii de pe piaţa imobiliară din Republica Moldova. Atuurile companiei sunt: calitatea înaltă a blocurilor construite, respectarea termenilor de dare în exploatare și prețurile apartamentelor accesibile. 

 

Proiecte interesante din Chișinău!

 

Complexul locativ “CIRCULUI”.  

Arhitectural acest complex se deosebeşte de alte clădiri din capitală prin stilul său unic.

Amplasare. Complexul este aplasat în zona circului, fapt care îi oferă căi de acces către 3 bulevarde de bază: Calea Orheiului, Calea Moşilor şi Bulevardul Grigore Vieru. 

Preţurile sunt cele mai accesibile pentru acest sector, de la 444 euro/m2, iar un apartament cu o cameră costă de la 17.300 euro.

Izolare termică și fonică. Locuinţele sunt dotate cu centrală termică autonomă, cazane “Bosch”. În apartamente sunt montate geamuri termopane cu profil austriac, ceea ce presupune izolare termică şi fonică profesională. Toate reţelele interioare şi contoarele sunt deja instalate.

Și în rate. Potenţialii cumpărători au posibilitatea de a achita apartamentul în rate. Un alt punct forte al companiei “Lagmar-Impex SRL” este că nu se percep dobânzi şi comisioane în timpul construcţiei.

Complexul locativ dispune de parcare subterană cu 2 nivele, garaje la parter, dar şi terenuri de joacă pentru copii.

 

Complexul locativ “Gheoreghe Caşu”

Locaţia este una cât se poate de bună, fiind chiar în centrul oraşului Chişinău. Arhitecţii au proiectat o clădire modernă ce se diferenţiază  pe fundalul actual al capitalei.

Constituit din 10 etaje, complexul dispune de 440 apartamente, dintre care rămase în vânzare sunt 121, deci nu pierdeţi ocazia. 

Preţul este mai mult decât atractiv, dacă facem o analiză comparată cu alţi agenţi imobiliari existenţi. Acesta începe de la 444 euro/m2.

Complexul dispune de o parcare subterană de 350 locuri.

Cumpărând un apartament, aveţi siguranţa că toate reţelele interioare sunt deja funcţionabile, ceea ce înseamnă că nu vă confruntaţi cu momentele birocratice şi nu trebuie să mergeţi la instituţiile abilitate pentru a obţine acorduri, acte şi semnături.

Complexul este situat într-o zonă cu transport public în toate direcţiile.  

Vedeți mai jos și o prezentare video mai clară acelor două proiecte. 

 

 

“Compania Lagmar-Impex SRL” activează în domeniul imobiliar din anul 2009. Până în prezent au fost date în exploatare peste 1200 de apartamente. Toate apartamentele au fost finisate în termen, iar unele chiar înainte de termen. Orientarea către necesităţile clientului este argumentul garantat pentru care construcțiile companiei sunt unele dintre cele mai originale din punct de vedere architectural și ambiental, şi totodată accesibile financiar.

Date de contact: Lagmar-Impex SRL; 060 019 190, 068 120 120; info@lagmar.md; www.lagmar.md

Foto: lagmar.md

Adaugă comentariu