Cursuri de croitorie pentru mămici cu pici și nu doar

Cursuri de croitorie pentru mămici cu pici și nu doar

La un pas de visul lor sunt tinerele mămici care au decis să iasă din zona de confort și din rutina zilnică și au ales să se înscrie la cursuri de croitorie. Zis și făcut. După câteva luni de studiu teoretic și practic, participantele la curs au realizat deja lucrări ce au primit aprecierea celor din jur. Frumosul va salva lumea, iar asta nu se referă doar la cei din domeniul artelor plastice.

Școala Studio Atelier este locul unde oricine dorește să învețe să creeze haine și alte accesorii cu ajutorul mașinii de cusut, este binevenit. Adriana Calin este o tânără îndrăgostită de domeniul artei confecțiilor. Aceast a decis să dechidă o școală de croitorie unde este și profesoară. În prezent sunt câteva grupe de persoane ce învață și vin cu plăcere să socializeze și să se împartă cu ideile de viitor, iar cele din urmă sunt de calibru, susține fondatoarea școlii.

Majoritatea persoanelor care vin la noi, vor să-și deschidă o afacere, să-și realizeze ideile, ceea ce mă bucură. Avem semnate contracte cu fabrici de profil care oferă posibilitatea de angajare după finalizarea cursului, dar o bună parte a studenților își deschid propriile ateliere. E important ca tinerii să poată munci acasă și să nu fie nevoiți să plece peste hotare.

Pe parcursul a 3 luni se trec 5 nivele de studiu. Fiecare nivel are la bază realizarea unui produs de practică (confecționarea fustei, pantalonilor, cămașei etc.) și studierea teoriei. Se învață tehnologia, proiectarea hainelor, construcția și modelarea îmbrăcămintei.

La școală învață pesoane de 12, dar și de 56 de ani, așa deci nu există limite de vârstă. Interesul pentru acest domeniu este prezent la mulți. Cursul durează 3 luni, iar costul acestuia e de 3 mii de lei (suma poate fi achitată în rate). 

Eu acum pregătesc viitorii concurenți. După finalizarea cursului, fetele au abilitatea de a coase orișice, deja la comandă. Acele mămici care stau acasă și creează lucrări hand-made au studiat și ele odată la cursuri. Asta dacă este vorba despre domeniul croitoriei. În magazinele noastre rareori găsești un model de haină care să-ți placă, aici ne referim și la calitatea stofei, a cusăturii și a modelului. Sunt multe femei pasionate de acest domeniu”.

Anotimpul dictează ce e actual de purtat. În acest context, oricine învață un curs de croitori își poate coase fustițe originale pentru timp de vară toridă, bluze și sacouri pentru timp de toamnă, un palton original bun de a scoate iarna la capăt, iar în primăvară intră cu o garderobă nou-nouță originală, care nu o găsești prin magazine.

Cursul este solicitat de mămicile ce sunt în concediul de maternitate. Una dintre elevele școlii este și Adriana Digori, mămică a două fetițe de 5 și 3 ani, care a cusut ținute superbe fiicelor sale pentru matinee. Mare le-a fost mirarea celor care aflau că rochițele fiicelor nu sunt cumpărate, dar sunt cusute de ea însăși.

De multe ori în magazine prețurile sunt exagerate, iar calitatea nu corespunde. În perioada de toamnă și iarnă, când fetele mele au avut matinee, am realizat rochii tematice. Cei care au aflat că am cusut eu însămi hainele nu le vine a crede. Este mai ieftin să coși ceva după propriul plac, iar în timp de câteva zile, finalizez lucrarea. Pentru viitor acest domeniu pentru mine este unul de perspectivă, aș vrea, de ce nu, să încep o afacere.

Ludmila Sîrbu este o altă mămică care și-a creat 3 ținute originale pentru garderoba personală și așteaptă deja ocaziile speciale când o să-și etaleze propriile creații. Este foarte entuziasmată de noul hobby. Aceasta îndeamnă pe toate cele interesate de domeniu să încerce neapărat, pentru că doar în proces înțelegi dacă domeniul îți place și ți se potrivește.

La curs vin și băieți. Sunt mai puțini, în schimb aleși pe sprânceană. Buna parte a lor au idei grandioase de a se lansa în business cu haine și accesorii originale destinate sexului puternic. De ce nu? E loc pentru toți cei care au idei proaspete și produse de calitate.

Contacte: 

Telefon: 0690 39 918

Adresa: Chișinău, str. Academiei 11/2

Facebook: AICI

Foto: odoraș.md

 

Adaugă comentariu